Fortinajnersi pokorili Ledenu tundru za finale NFC!

NFL 23. jan. 20225:09 > 5:3226 komentara
Podeli:
San Francisko Fortinajners
REUTERS/Jeffrey Becker

San Francisko Fortinajnersi plasirali su se u finale NFC pošto su u gostima u divizijskoj rundi savladali Grin Bej Pekerse 13:10.

Bolje su krenuli Grin Bej Pekersi, koji su postigli tačdaun posle prvog napada. Istrčao ga je Ej Džej Dilon. Gosti nikako nisu mogli da uzvrate. Džimi Garopolo krenuo je očajno, prvih pet pasova nije kompletirao, a onda je u završnici poluvremena bacio i intersepšn.

Ipak, odbrana je Fortinajnerse držala u priključku, tako da se ni Grin Bej nije odvojio. Prvi veliki potez odbrana je odradila bukvalno u poslednjim trenucima prvog dela, kada su blokirali fild gol Mejsonu Krozbiju.

Čovek kome će pripasti epitet junaka Robi Gold na sredini treće četvrtine konačno je upisao svoj tim na semafor. Pogodio je fild gol sa 39 jardi za smanjenje prednosti domaćina 7:3. Međutim, Grin Bej je na devet minuta do kraja vratio prednost na sedam poena, pošto je Krozbi ovog puta pogodio za 10:3.

Ali slava je pripala odbrani San Franciska. Na minut i po do kraja blokirali su pant i Talanoa Hufanga ga je pokupio za tačdaun i šokantno izjednačenje 10:10. Ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak, pošto već naredni drajv Grin Beja završen „3&out“ i lopta je pripala Fortinajnersima. Džimi Garopolo uz veliku pomoć Diba Semjuela doveo je tim na 26 jardi, što je značilo da će Robi Gold imati pokušaj za fild gol sa 44 jarda. Iskusni kiker je pogodio i odveo ekipu u konferencijsko finale.

Kod pobednika Džimi Garopolo meč je završio sa 131 prebačenim jardom, samo 11 kompletiranih pasova iz 19 pokušaja uz intersepšn. Prve violine u napadu bile su Dibo Semjuel sa 83 jarda iz skrimidža i Džordž Kitl sa 63 uhvaćena jarda. Na drugoj strani Eron Rodžers je prebacio 225 jardi, a Eron Džons je istrčao 41 jard i uhvatio 129 jardi.

San Francisko će naredne nedelje u konferencijskom finalu gostovati pobedniku drugog meča divizijske runde NFC Tampa Bej Bakanirs – Los Anđeles Rems.

Komentari

Vaš komentar