Fortinajnersi preko Sihoksa u polufinalu NFC-a

NFL 15. jan 20231:33
Cary Edmondson-USA TODAY Sports -

San Francisko Fortinajnersi izborili su mesto u polufinalu Nacionalne konferencije NFL lige. U prvom meču vajld kard vikenda savladali su Sijetl Sihokse 41:23 zahvaljujući briljantnoj igri u drugom poluvremenu.

Odlično je San Francisko otvorio meč. Prvo je Robi Gould pogodio fild gol za 3:0, a onda je Mekerfri uhvatio dodavanje Pardija za tačdaun i vođstvo od 10:0.

povezane vesti

Međutim SIjetl se probudio u drugoj četvrtini. Kenet Voker je trkom od sedam jardi smanjio na 10:7, a posle još jednog gola iz polja Goulda, Džino Smit je pronašao Metklafa za prvo vođstvo Sihoksa 14:13. Do kraja poluvremena oba tima su postigla još po tri poena i na odmor se otišlo sa vođstvom Sihoksa 17:16.

Ipak u nastavku je San Francisko opravdao ulogu favorita. Sredinom treće deonice Pardi je istrčao u end zonu rivala za prednost od 23:17. Odbrana tima iz Kalifornije je napravila fambl u narednom napadu Sijetla, oduzela loptu rivalu, a onda je sve krunisano pasom Pardija za Mičela za nedostižnih 31:17. Sve je definitivno rešio tačdaunom Dibo Samjuel kada su Fortinajnersi poveli 38:17. Smanjio je Sijetl na samom kraju razliku, ali to je bilo sve od Sihoksa u ovoj sezoni.

Pardi je blistao sa 332 jarda kroz vazduh i tri pasa za tačdaun uz jedan tačdaun trčanjem. Mekefri je trčanjem prešao 119 jardi, dok je Dibo Semjuel kroz vazduh osvojio 133 jarde.

San Francisko će u polufinalu igrati sa Minesotom ukoliko pobede Njujork Džajantse. Ukoliko slave Džajantsi, Fortinajnersi će dočekati boljeg iz meča Tampa Bej – Dalas.

Sve mečeve NFL plej ofa možete da pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar