Gde će Votson? Džetsi, SF, Karolina, Koltsi…

NFL 28. jan. 202123:495 komentara
Podeli:
Peter Aiken/Getty Images

Glavna vest dana u NFL krugovima je zahtev Dešona Votsona za trejd. Već od tog trenutka počele su spekulacije gde bi jedan od najtraženijih kvoterbekova mogao da nastavi karijeru.

Ovim potezom jasno je da je priča između Votsona i Hjustona završena, jer nikome ne bi odgovaralo da kvoterbek ostane gde jeste. Votson je svoje želje jasno istakao zvaničnim traženjem trejda, Teksansi koliko god uložili u njega, ipak ne žele da u novoj eri, sa novim generalnim menadžerom i trenerom, budućnost grade na nezadovoljnom igraču, koji pride mnogo košta.

Jer Votson je pre manje od godinu dana potpisao drugi najjači ugovor u ligi od 156 miliona dolara za četiri godine. Stoga i Teksansi su zainteresovani za trejd. Interesenata će sigurno biti, jer se radi o momku koji je ove sezone bio prvi po prebačenim jardima (4.823) uz fantastičnih 70.2% kompletiranih pasova, 33 pasova za tačdaun i samo sedam intersepšna i pas rejting 112.4. Samim tim, pošto će biti velika tražnja, Teksansi mogu da vagaju i izaberu najbolju ponudu. Ali treba uzeti u obzir i Votsonove želje, pošto u ugovoru ima klauzulu po kojoj mu se ne može nametnuti trejd, tako da će njegova biti poslednja. Na osnovu ovih parametara, na prvu loptu iskristalisalo se šest mogućih destinacija 25-godišnje zvezde.

NJUJORK DŽETS

Ekipa iz Njujorka dugo vapi za velikom zvezdom oko koje bi se stvorio zanimljiv projekat koji bi mogao da rezultira na kraju velikim stvarima. Pokušano je to sa Levionom Belom, ali nije dalo rezultata. Međutim, nipošto ne treba tražiti obrazac u ova dva primera, s obzirom da je Bel došao u Njujork kao igrač koji je u Pitsburgu već dostigao zenit i pride posle godinu dana neigranja fudbala. Sa druge strane Votson je na svom vrhunci i ekstremno motivisan i svakako bi odmah napravio uticaj. On sam želi u Njujork, a izuzetno ga privlači i mogućnost saradnje sa novim trenerom Salehom, koga je želeo i u Hjustonu.

povezano

E sad, šta Džetsi mogu da ponude? Mogu mnogo s obzirom da imaju dva pika prve runde ove godine, od čega je jedan visoki drugi, ali i dva pika prve runde 2022. Plus tu bi u trejd mogao da bude ubačen Sem Darnold. Dakle, Teksansi bi mogli dosta da dobiju, možda čak i najviše ako se gledaju ostali kandidati. Eventualne teškoće za ovaj trejd su želja Teksansa da njihov glavni igrač ipak završi u NFC, a Džetsi su u AFC, a sa druge strane čini se da je sa sportskog aspekta i Votson zainteresovaniji za drugu konferenciju. Jer AFC je puna mladih lavova, koje predvodi Patrik Mahoms, a tu su još Džoš Alen, Lamar Džekson, Bejker Mejfild, dok u NFC glavnu reč vode veterani Tom Brejdi, Dru Bris (obojica imaju preko 40 godina), kao i Eron Rodžers sa 37.

SAN FRANCISKO FORTINAJNERS

Upravo zbog činjenice da obema stranama NFC može delovati interesantnije rastu šanse Fortinajnersa. Naravno, Teksansi ne bi mogli da dobiju u kvantitetu ono što bi mogli od Džetsa, ali bi mogli nekog pika plus Džimija Garopola. A Garopolo je na dobrom glasu kod novog generalnog menadžera Teksansa Nika Kazeira, koji je bio direktor igračkog osoblja u Nju Inglandu, dok je Garopolo igrao u Bostonu. Sa druge strane Fortinajnersi nude veoma moćna oružja Votsonu, tako da za njega ovo uopšte ne bi bio loš trejd.

KAROLINA PANTERS

Ako se gleda neka perspektiva prelazak u Šarlot za Votsona uopšte ne bi bio loša stvar. Karolina ima mlad, ali već sada se može reći ubitačan napad i Votson bi legao kao šlag na tortu. Trener Met Rul je čovek po njegovom ukusu, a vidi se u ovom periodu koliko mu znači kakva je ličnost trenera. Karolina Hjustonu može da ponudi sigurno osmog pika na draftu i u slučaju da malo pojačaju ponudu, ona bi se mogla nazvati korektnom za Teksanse.

Manje izgledne opcije

Indijanapolis Koltsi se pominju kao potencijalna destinacija, ali više jer je odlaskom u penziju Filipa Riversa mesto kvoterbeka ostalo upražnjeno. Ipak, malo je verovati da će Hjuston biti rad da trejduje Votsona u redove divizijskog rivala, osim ako ponuda ne bude baš ona koja ne može da se odbije. A nije baš da Koltsi imaju takav potencijal, osim ako ne bi drastično sebe oslabili.

Slična je priča i za Majami Dolfinse, pošto su u istoj konferenciji, ali jedan Tua Tagaivola u džepu ipak može da napravi razliku. Zbog toga Majami ima malo veće šanse od Indijanapolisa. Za kraj se pominju i Čikago Bersi, koji dolaze u obzir s obzirom da su NFC, ali pitanje je da li je za Votsona to atraktivan potez, kao i da li Bersi imaju kvalitetnu ponudu za Hjuston.

Komentari

Vaš komentar