Hurts i Džejkobs predvode NFL laureate u 12. nedelji

NFL 30. nov 202219:361 komentar
Džoš Džejkobs
Steph Chambers/Getty Images

Kvoterbek Filadelfija Iglsa Džejlen Hurts i raning bek Las Vegas Rejdersa Džoš Džejkobs zahvaljujući rekordnim izdanjima proglašeni su za najbolje igrače 12. nedelje u konferencijama NFC i AFC.

NFL gledajte ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platformi.

Igsli su savladali Grin Bej Pekerse rezultatom 40:33, a Hurts je postao prvi igrač u poslednje 72 godine koji je imao barem po 150 jardi trčanjem i dodavanjem, uz dva ili više bačenih tačdaunova. Pik druge drafta iz 2020. godine je imao učinak od 157 jardi trčanjem – najviše za kvoterbeka u istoriji franšize na jednoj utakmici. Kompletirao je 16 od 28 dodavanja za 153 jarda i dva tačdauna.

NFL:

Džejkobs je postavio novi rekord franšize sa 229 istrčanih jardi u trijumfu nad Sijetl Sihoksima rezultatom 40:34, uključujući i trk u end zonu dug 86 jardi koji je Rejdersima doneo pobedu u produžetku. Raning bek je pre toga već jednom poentirao trčanjem u regularnom delu, a uz nesvakidašnji doprinos trčanjem je upisao i šest hvatanja za 74 jarde.

Defanzivni linijaš Bafalo Bilsa Ed Oliver je najbolji defanzivac nedelje u Američkoj fudbalskoj konferenciji, pošto je u trijumfu svog tima nad Detroit Lajonsima rezultatom 28:25 zabeležio šest obaranja i po jedan isforsiran i pokupljen fambl. Oliver je takođe bio glavni protagonista kada su Bilsi došli do sejftija, pošto je oborio protivnika u vlastitoj end zoni.

Defanzivni end Karolina Pantersa Brajan Burns je poneo zvanje defanzivnca nedelje u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji zahvaljujući doprinosu u pobedi nad Denver Bronkosima od 23:10. Burns je imao učinak od tri obaranja, dva seka i po jednog iznuđenog fambla i odbijenog dodavanja i to je četvrti uzastopni meč u kojem je 24-godišnjak bar jednom oborio protivničkog kvoterbeka.

Kene Nvangvu se istakao među igračima specijalnog tima u NFC, pošto je pomogao Minesota Vajkingsima da dođu do pobede nad Nju Ingland Petriotsima vraćanjem početnog udarca za tačdaun dug čak 97 jardi.

Od članova specijalnog tima u AFC najbolji je bio panter Los Anđeles Čardžersa Džej-Kej Skot. On je učestvovao u pobedi svog tima nad Arizona Kardinalsima rezultatom 25:24 sa šest ispucavanja. Četiri od šest pantova završilo je u crvenoj zoni protivnika, a najbolje ispucavanje bilo je dugo 48 jardi.

Komentari

Vaš komentar