Igrači nedelje: Burou i Hurts ističu MVP kandidaturu

NFL 8. dec 20220:15
Džo Burou
Dylan Buell/Getty Images

Laureatu za 13. nedelju NFL šampionata između ostalih su kvoterbekovi Sinsinatija Džo Burou i Filadelfije Džejlen Hurts.

Burou je ponovo vodio, treći put u karijeri, Bengalse do pobede nad Kanzas Siti Čifsima. Zanimljivo, još nema poraz od Patrika Mahomsa, što je zaista raritet. A u toj pobedi imao je neverovatnih 25 od 31 kompletiranih dodavanja (čak 80.6%) za 286 jardi, uz dva tačdauna i bez intersepšna. I to mu je, bez imalo sumnje, donelo priznanje AFC ofanzivnog igrača nedelje.

Sa druge strane u NFC dominira Džejlen Hurts, koji Filadelfiju vodi do prednosti domaćeg terena u plej-ofu, a sebe do ozbiljnog kandidata za MVP. U ubedljivoj pobedi nad Tenesijem 35:10 on je prebacio 380 jardi, uz tri pasa za tačdaun, bez intersepšna, a opet je istrčao tačdaun za titulu NFC ofanzivnog igrača nedelje. Što se ostalih nagrada u NFC za defanzivca nedelje izabran je Nik Bosa, posle tri seka, dva obaranja za gubitak jardi i forsiran fambl u pobedi San Franciska nad Majamijem. A za igrača specijalnog tima nagradu je dobio kiker Detroita Majk Bedgli, koji je pogodio sve šuteve za ekstra poen i fild golove u pobedi nad Džeksonvilom.

Što se AFC tiče nagradu za defanzivca nedelje zaradio je defanzivni end Rejdersa Čendler Džons, koji je u pobedi nad divizijskim rivalom Los Anđeles Čardžersima imao tri seka, šest obaranja, od čega dva za gubitak jardi. A za igrača specijalnog tima izabran je vajd risiver Klivlenda Dominik Pipls Džons, koji je vratio pant za 76 jardi i tačdaun i praktično odlučio pobednika u meču protiv Hjustona 27:14, uprkos dva bačena intersepšna povratnika na mestu kvoterbeka Dešona Votsona.

Komentari

Vaš komentar