Kako je Brejdi preporodio Mahomsovu karijeru

Američki fudbal 2. feb. 202113:492 komentara
Podeli:
Patrick Mahomes
Jamie Squire/Getty Images

Kvoterbek aktuelnih šampiona NFL Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms bio je veoma neraspoložen posle poraza svoje ekipe u finalu AFC 2018. godine od Nju Ingland Petriotsa predvođenih legendarnim Tomom Brejdijem. Međutim, upravo poseta velikog rivala Brejdija u Mahomsu je pokazala kako treba da razmišlja i igra i dovela ga do velikih uspeha.

Pedeset peto izdanje Superboula, najveće utakmice u svetu američkog sporta, na programu je predstojećeg vikenda. U njemu će učestvovati ekipe Kanzas Siti Čifsa i Tampa Bej Bakanirsa, čiji će napad predvoditi upravo šestostruki šampion Brejdi.

Mnogo mi je značilo što me je Brejdi posetio i što me je ohrabrio. To mi je dalo veru da radim stvari na pravi način i da će rezultati doći. Kao mlad kvoterbek mnogo sam radio i nadao sam se da sam dobar. Kada me je on pohvalio i rekao da poštuje moj rad, bio sam presrećan i dobio sam samopouzdanje. Motivisalo me je da budem još bolji i znao sam da ću doći do Superboula“, ispričao je Patrik Mahoms za američki ESPN.

Brejdi je u tom smislu isti kao i ja – on će sve uraditi da bi pobedio na terenu. Nije ga briga šta je potrebno. Ako treba da baci 400 jardi, baciće ih. Ako treba 100, baciće 100. Ja mislim da imam isti mentalitet. I dalje ppokušavam da dostignem njegov nivo. Način na koji promatra odbrane pre ’snepa’ je nešto čemu se svakodnevno divim“, rekao je 25-godišnji kvoterbek.

Mahoms je tokom prvog Brejdijevog nastupa u Superboulu imao tek šest godina.

Superboul LV moći ćete da pratite u direktnom i ekskluzivnom prenosu na Sport klubu u noći između sedmog i osmog februara.

Komentari

Vaš komentar