Kauboji se klade na gubitnika dobijenog superboula

NFL 15. jan. 20210:021 komentar
Podeli:
Getty Images/Kevin C. Cox

Povreda Daka Preskota prvi je razlog koji se percipira za izostanak Dalasa iz plej-ofa. Drugi je slaba odbrana. Za prvi se čeka oporavak mladog kvoterbeka, a kao rešenje za drugi problem našao se Den Kvin.

Dojučerašnji trener Atlanta Falkonsa ima izuzetno zanimljivu NFL karijeru. Kao defanzivni specijalista radio je u San Francisku, Majamiju, Njujork Džetsima i Sijetlu. Smatra se jednim od stvaralaca, ako ne i odlučujućim za stvaranja čuvene „Legion of Boom“ odbrane Sijetla, koja je bila najzaslužnija za jedini Superboul franšize iz kišovitog grada. U toj sezoni je bio i defanzivni koordinator, a onda je dobio prvi i za sada jedini posao glavnog trenera.

U Atlantu je došao 2015. a već naredne sezone ekipa je dogurala do Superboula. Protiv Nju Ingland Petriotsa u trećoj četvrtini Falkonsi su imali 28:3, ali su meč na kraju uspeli da izgube posle produžetka 34:28. Iako je i naredne sezone ekipa dogurala do plej-ofa, ispala je već u divizijskoj rundi i to je bio poslednji plasman u plej-of i poslednja sezona sa pozitivnim skorom. Smenjen je ove sezone posle pet startnih poraza.

Ostaje da se vidi koji će Den Kvin pripasti Dalasu, da li onaj stvaralac „Legion of Boom“ ili čovek koji je izgubio gotovo dobijen Superboul.

Komentari

Vaš komentar