Kraj jedne ere: Legendarni trener napustio Sejntse

NFL 25. jan. 202220:30 > 26. jan. 2022 0:251 komentar
Podeli:
Šon Pejton
Sarah Stier/Getty Images

Posle 16 godina, najuspešnijeg perioda u istoriji Nju Orleans Sejntsa, glavni trener Šon Pejton napušta ekipu i povlači se, prenose američki mediji.

Za sada nije poznato da li je povlačenje konačna odluka harizmatičnog 58-godišnjeg trenera, ili samo želi da napravi pauzu posle dugog perioda na klupi „Svetaca“. ESPN navodi da su mnoge televizije zainteresovane da Pejtona zaposle kao komentatora.

NFL:

Franšiza je već krenula u potragu za zamenom, a neka od imena koja će dolaziti u Nju Orleans na razgovor za posao su Denis Alen, ali i Eron Glen, doskorašnji defanzivni koordinator Sejntsa.

Pejton ima još tri godine ugovora sa Sejntsima, a produžetak saradnje sa timom iz Luizijane potpisao je 2019. godine. Ukoliko odluči da se vrati u NFL, prava na njegove usluge imali bi upravo Sejntsi. Ako bi vodio drugi tim, morao bi da plati kompenzaciju ekipi u kojoj je proveo 16 godina.

„Moji planovi su da u 2022. ne radim kao trener – prosto se trenutno tako osećam“, prenose američki mediji reči trenera Pejtona.

Tim iz Nju Orleansa ulazi u potpuno novu eru, a to je postalo jasno i kada je pred početak sezone 2021/2022. povlačenje objavio i kvoterbek Dru Bris.

Pejton je najuspešniji trener u istoriji Sejntsa i smatra se jednim od najvećih ofanzivnih umova u istoriji NFL. On i Bris su u ekipu stigli 2006. godine i odveli ih do trijumfa u Superboulu 2009. Pejton je na 21. mestu večne liste trenera po broju pobeda u NFL – ostvario ih je 152. U doigravanju je na 9-8.

U tekućoj NFL sezoni Sejntsi nisu uspeli da dođu do plej-ofa, ali se usled brojnih povreda i problema sa kovidom i ta sezona smatra velikim trenerskim uspehom Šona Pejtona.

Pejtonova dugovečnost na klupi Sejntsa takođe je bila upečatljiva – od njega je duže na klupi jednog NFL tima bio samo Bil Beličik, ikona Nju Ingland Petriotsa.

Komentari

Vaš komentar