Lamar vodio Rejvense do osvete nad Titanima

NFL 10. jan. 202121:585 komentara
Podeli:
Jason Miller/Getty Images

Baltimor Rejvensi slavili su kao gosti u okviru vajld kard runde protiv Tenesija 20:13 i tako se revanširali za poraz od pre godinu dana u divizijskoj rundi.

Tada se MVP sezone Lamar Džekson praktično nije video, nije mu dozvoljeno trčanje i prilično lako su ga Tajtensi neutralisali. Sa druge strane trčanjem je Rejvense uništio Derik Henri. Ovog puta sve je bilo potpuno drugačije. Lamar je odigrao susret u MVP formi, a Henri je bio potpuno zaustavljen sa svega 40 istrčanih jardi, odnosno mizernih 2.2 jarda po nošenju.

Bolje je krenuo domaći tim. Prvi su došli do tačdauna, pošto je Rajan Tenehil pronašao u end zoni Ej Džej Brauna. A potom već u prvom sledećem napadu Lamar Džekson je bacio intersepšn. Tajtensi su tu osvojenu loptu naplatili pogotkom za fild gol i poveli su 10:0. U drugoj četvrtini istom merom su uzvratili Rejvensi. Prvo je Džastin Taker pogodio fild gol i smanjena je prednost na 10:3. A onda je Džekson pokazao zbog čega je prošle sezone bio MVP. Uzeo je loptu, istrčao 48 jardi i postigao tačdaun za potpuno poravnanje – 10:10.

U drugom poluvremenu odbrane su bile na mnogo višem nivou. Posebno se to može reći za odbranu Rejvensa koja je dopustila samo tri poena. Sa druge strane Baltimor je postigao tačdaun preko Džej Kej Dobinsa i time praktično prelomio meč. Na kraju je i Džastin Taker pogodio fild gol za konačnih 20:13 i serviranu osvetu Tajtensima za prošlogodišnju eliminaciju.

Lamar Džekson je zabeležio još jednu 100+100 partiju. U prevodu prebacio je 179 jardi i pretrčao je 136 jardi. Zapaženu rolu imao je Markiz „Holivud“ Braun sa 109 uhvaćenih jardi. Na drugoj strani Tenehil je prebacio 165 jardi uz po bačen tačdaun i intersepšn, Ej Džej Braun je pored tačdauna uhvatio 83 jarda, ali je presudilo samo 51 istrčan jard čitavog tima, dok je Baltimor meč završio sa ukupno 236 istrčanih jardi.

U divizijskoj rundi Baltimor će biti gost, a ostaje da se vidi da li će ići na noge šampionu Kanzas Siti Čifsima ili Bafalo Bilsima. To zavisi od rezultata poslednjeg vajld kard susreta između Pitsburga i Klivlenda, koji je na programu u noći nedelje na ponedeljak od 2:15.

Komentari

Vaš komentar