Mahoms: Brejdi je i dalje izuzetan, zato ne želi u penziju

NFL 29. sep 202222:161 komentar
Podeli:
Tom Brejdi Patrik Mahoms
REUTERS/Kim Klement

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms rekao je da bi voleo da igra u NFL dokle god je to moguće, po ugledu na legendarnog kolegu i suparnika Toma Brejdija.

NFL pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platformi.

Predvodnik napada Tampa Beja igra svoju 23. sezonu u ligi. Po završetku minule, u kojoj su Bakanirsi poraženi u divizijskoj rundi od Los Anđeles Remsa, 45-godišnjak je objavio da više neće nastupati. Samo nekoliko nedelja kasnije se predomislio i obelodanio da ipak nastavlja karijeru. Brejdi je pohod na novi prsten započeo sa dve pobede, da bi u utakmici treće nedelje Pekersi savladali Tampa Bej rezultatom 14:12.

NFL:

Mahoms je 18 godina mlađi od Brejdija i, ukoliko ispuni svoju zamisao da u NFL nastupa i sa 45 godina, biće deo lige u petoj deceniji 21. veka.

„Želim da igram koliko god budem u stanju da pomognem ekipi da bude bolja. Teško je igrati u tom životnom razdoblju i ne želim da prolongiram karijeru samo radi reda. Pogledajte Toma – i dalje je izuzetan. Mislim da mu je i zbog toga teško da završi karijeru – ako si toliko vešt, ne želiš da prestaneš. Pokušaću da održim optimalnu fizičku spremu na duge staze. Igraću dokle god to bude bilo moguće na visokom nivou“, rekao je 27-godišnjak i dodao:

„Brejdi je postigao neverovatne stvari, postavio je novi standard za kvoterbekove. Izuzetno dugo je uspešan, to je ludo. Stalno nalazi načine da unapredi svoje nastupe, ništa ga ne može poremetiti. Javnost će pamtiti Brejdija, privilegija je igrati protiv takve legende. Međusobni dueli sa Tomovim timovima uvek predstavljaju pravo merilo naših mogućnosti“.

Čifsi su takođe započeli sezonu sa dve pobede, da bi prvi poraz doživeli u trećem kolu. Bolji od Kanzasa na Lukas Oil stadionu bili su domaći Koltsi. Indijanapolis je do trijumfa došao u samoj završnici – konačan rezultat tog meča bio je 20:17.

#social-embed_0

Bilo je neizvesno da li će utakmica između Čifsa i Bakanirsa, zakazana za noć između nedelje i ponedeljka, moći da se odigra zbog uragana „Ian“ koji je pogodio Tampu, Zvanično je potvrđeno da će taj meč biti održan na Rejmond Džejms stadionu u 2 sata i 20 minuta po srednjoevropskom vremenu, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar