Mahoms i Staford igrači nedelje

NFL 15. sep. 202117:19 > 17:28
Podeli:
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Završena je prva nedelja NFL šampionata, a samim tim vreme je i za nedeljne nagrade. U konkurenciji ofanzivaca nagrade su dobili Patrik Mahoms i Metju Staford.

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa zasluženo je poneo nagradu ofanzivnog igrača nedelje u AFC. On je u preokretu protiv Braunsa zabeležio 337 prebačenih jardi, uz tri bačena i istrčan tačdaun i kvoterbek rejting 131.4.

Sa druge strane za 12 godina provedenih u Detroitu Staford je samo jednom bio ofanzivni igrač nedelje u NFC. A sada je to uradio već posle prve utakmice u dresu Los Anđeles Remsa. On je imao sam šest nekompletnih pasova iz 26 pokušaja za 321 prebačen jard i tri tačdauna uz neverovatan kvoterbek rejting 156.1.

U NFC nagrade su još dobili za defanzivca nedelje Čendler Džons iz Arizone, koji je sa čak pet sekova prednjačio u pobedi protiv Tenesi Tajtansa. Za igrača specijalnog tima ove nedelje nagradu je dobio Bredli Pinion panter Tampa Bej Bakanirsa, koji je imao četiri panta prosečne daljine 49.3 jarda od čega su čak tri otišla unutar 10 jardi.

Što se tiče AFC, defanzivac nedelje je defanzivni end Las Vegas Rejdersa Maks Krozbi, koji je protiv Baltimora imao šest obaranja, od čega dva za gubitak jardaže, i dva seka. Dok je kiker Sinsinatina Ivan Mekferson dobio nagradu za „specijalca“ nedelje pošto je u pobedi nad Minesotom šutirao bez promašaja, a pride je pogodio fild gol sa 53 jarda, uz onaj u produžetku za pobedu.

Komentari

Vaš komentar