Matije posetio Nju Orleans

Podeli:
Tajron Matije
REUTERS/Jay Biggerstaff

Defanzivac Tajron Matje trenutno je slobodan agent i još nije našao novi klub. Viđen je u Nju Orleansu i mnogi su pomislili da je na pomolu prelazak u Sejntse.

Jedan od najboljih sekonderija lige našao se u Nju Orleansu. Ipak, taj odlazak treba uzeti sa dozom rezerve jer je u pitanju njegov rodni grad, pa povod za dolazak nije bio striktno vezan za fudbal.

– Ovo je moj grad. A takođe imam dobre odnose sa Kemom Džordan, Maršonom Letimorom. Veoma mi je drago da je Denis Alen preuzeo glavnu ulogu u stručnom štabu. On je sjajan defanzivni tim. Imam i mnogo poštovanja za gospođu Benson i sve stvari koje je uradila za zajednicu. Ja sam ipak odrastao gledajući ovaj tim – rekao je Matije.

Nije sporna njegova želja da se vrati, ali…

– Ovi momci rade veliku veliku stvar. U poslednjih nekoliko godina su među pet najboljih odbrana u ligi. Mislim da im baš i nisam potreban, iako bi bilo sjajno da se vratim kući i pomognem im da pobeđuju.

Matije je karijeru počeo 2013. u Arizoni. Igrao je još i za Teksanse, a poslednje dve godine proveo je u Kanzas Siti Čifsima, sa kojima je osvojio Lombardijev trofej.