Ne može se bez Preskota? Kuper Raš demantuje

NFL 27. sep 202219:10
Podeli:
Kuper Raš
REUTERS/Robert Deutsch

Kada se povredio Dak Preskot mnogi su se uplašili kako će izgledati sezona Dalas Kaubojsa. Ali ekipa je sa Kuperom Rašom vezala dve pobede i sada sve deluje znatno optimističnije.

Kuper Raš je drugu utakmicu kao starter vodio Kaubojse do pobede. Sa te dve pobede ukupno ima kao starter skor 3-0 i time je ušao u istoriju franšize, kao tek treći kvoterbek sa takvim startom. Pored njega takav početak imali su samo član Kuće slavnih Rodžer Štaubah i nekadašnji trener Dalasa Džejson Geret.

povezano

Definitivno Raš je u ovom trenutku pozitivna priča. Razbijen je mit da ova ekipa ne može da pobeđuje bez Daka Preskota (što je ranije bio slučaj) i to bi moglo drastično da promeni sezonu. Možda i da aktivira borbu za mesto startnog kvoterbeka.

– Nije se uobrazio. On je i dalje isti, kao prvog dana. Veoma konzistentan. Ali trenutno igra dobar fudbal. Drago mi je da je shvatio koliko može. On nam pojačava napad definitivno – rekao je trener Majk Mekarti.

Postao je Kuper Raš prvi nedraftovan kvoterbek koji je imao start 3-0 još od Kurta Vornera, a takođe je i prvi koji je u ta tri meča zabeležio 750 i više prebačenih jardi. A prvi je još od 1950. koji je pobedio prva tri meča, imao u svakoj utakmici 60 i više procenata kompletiranih pasova, 200 i više prebačenih jardi u svakom susretu i 90 i više pas rejting.