Nešto je trulo u Kanzas Sitiju: Šta se dešava sa Čifsima?

NFL 28. sep 202119:42 > 22:023 komentara
USA Today Sports, Reuters

Samo jedna pobeda u prva tri meča, poraz u prvom divizijskom derbiju, mnogo izgubljenih lopti, sve su to karakteristike Kanzas Siti Čifsa na početku sezone.

Trenutni skor aktuelnog dvostrukog uzastopnog šampiona AFC i dvostrukog uzastopnog učesnika superboula je 1-2. Sa tim skorom do juče ubedljivo najdominantnija ekipa divizije Zapad AFC nalazi se tek na poslednjem mestu iza Denvera i Rejdersa koji imaju maksimalnih 3-0, dok slede Los Anđeles Čardžersi sa 2-1. Upravo je poraz od Čardžersa otvorio pitanje krize.

Jer ovo je statistički najlošiji start Čifsa od 2015. kada su krenuli sa takođe dva poraza u prva tri kola, a serija poraza se produžila do pet. A onda je krenula serija pobeda od čak 10. U eri Patrika Mahomsa Čifsi nisu imali lošiji start, a tek treći put su zabeležili dva uzastopna poraza.

povezano

Međutim, nije statistika odnosa pobeda i poraza ono što najviše brine kada su Čifsi u pitanju. Mnogo više je sama igra i mnoštvo grešaka u napadu, onome što je do sada bilo najjače oružje ekipe Endija Rida. Ukupno šest izgubljenih lopti, od čega čak četiri protiv Čardžersa. Problem je vidljiv i kod samog vođe napada. Do ove sezone Mahoms niti je izgubio utakmicu u septembru, niti je bacio intersepšn. U poslednja dva septembarska meča zbirno čak tri, a poslednji je bio tamo gde bi trebalo da bude najjači, u organizaciji poslednjeg napada protiv Čardžersa, kod nerešenog rezultata 24:24.

Ipak gledajući na papiru Čifsi u i dalje najbolja ekipa Zapada AFC i ovo nije ništa nenadoknadivo. Ali jeste upozorenje, jer su konkurenti pokazali očiglednu ambiciju da ih svrgnu sa divizijskog vrha.

Komentari

Vaš komentar