Nova NFL sezona počinje! (SK1, 2.20)

NFL 9. sep 202114:49 > 10. sep 2021 2:012 komentara
Podeli:
Tom Brejdi
Mike Ehrmann/Getty Images

Večeras, ili da budem precizniji, u noći između četvrtka i petka, dva časa i 20 minuta nakon ponoći zvanični šampioni Tampa Bej Bakanirsi ugostiće na svom stadionu Dalas Kaubojse. Na tom istom stadionu Baksi su postali prvi tim koji je na domaćem terenu igrao i osvojio Superboul, a Tom Brejdi prvi čovek koji ima više prstenja od neke franšize.

NFL 2021.

Priča ovog prelaznog roka jeste bila Tampa, ili bolje rečeno igrači koji su bili članovi tog šampionskog tima i njihova odluka da se ne prodaju za više, nego da ostanu na Floridi i da probaju da osvoje dve titule zaredom. Poslednji put to je uspelo Petriotsima, dok ih je predvodio Brejdi. Sama činjenica da se retko koji tim i nađe u Superboulu dva puta u dve godine govori o težini ovog podviga – u poslednje dve decenije u to su uspevali samo Petsi, Sihoksi i Čifsi. Sa potpuno istim rosterom i stručnim stabom sve ispod toga bio bi razočaravajući ishod za Bakanirse.

Dak Preskot,Ezikijel Eliot
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

U redovima zvaničnog šampiona nema ozbiljnijih povreda i oni su apsolutni favoriti na ovom meču. Dok sa jedne strane znamo koje su njihove mogućnosti i dometi, sa druge strane imamo enigmu zvanu Dalas Kaubojsi. Odsustvo jednog od najboljih gardova u ligi Zeka Martina će dodatno otežati dominaciju na liniji skrimidža gde su Kaubojsi imali problema prošle godine. Ezikijel Eliot je imao najgoru sezonu po svim statističkim parametrima, Dak Preskot nije igrao veći deo sezone zbog ozbiljne povrede noge, ofanzivna linija je bila u rezervnom sastavu. Čak i pored tih problema Dalas je ipak bio bolji u napadu nego u odbrani, odsustvo sekova i pritiska i loša odbrana od trčanja, kao i neiskustvo u sekunderiju doveli su „američki tim“ do još jedne sezone bez doigravanja.

Ove godine smo videli defanzivni draft koji bi mogao da pomogne da se uspostavi balans, takođe je doveden Den Kvin, bivši defanzivni koordinator Sijetl Sihoksa iz ere Legije Bum, kasnije glavni trener Atlante, koji je poveo nekoliko igrača Falkonsa sa sobom. Da li je to dovoljno da se uspori zvanični šampion, tim u zaletu, lično mislim da nije, ali se nadam neizvesnoj utakmici. Na kraju krajeva, nova je sezona, svi kreću od nule i u teoriji svako može da igra sa svakim, ako se ne prave glupe greške svako ima šansu da bude u rezultatskom egalu.

Ovaj meč možete pratiti u direktnom prenosu na SK1 u 2:20 nakon ponoći.

Komentari

Vaš komentar