Novi ugovor za Džejmsa u Los Anđelesu

NFL 17. avg 202223:361 komentar
Podeli:
Darvin Džems
Carmen Mandato/Getty Images

Sejfti Los Anđeleš Čardžersa Darvin Džejms produžio je ugovor sa franšizom koja ga je birala sa 17. pozicije na NFL draftu 2018. godine. Bivši polaznik Florida Stejta će za četiri godine će zaraditi 76,5 miliona dolara, što ga čini najplaćenijim igračem na svojoj poziciji u istoriji lige.

Džejms će sigurno dobiti bar 42 miliona dolara od Čardžersa. Potpisom produžetka saradnje je po visini primanja nadmašio igrača Pitsburga Minku Ficpatrika i člana Sijetla Džamala Adamsa, koji su da sada imali najbogatije ugovore među sejftijima.

Džejms u LA:

Uprkos astronomskim brojkama, produžetak saradnje sa 26-godišnjakom predstavlja dobar posao i za Čardžerse – Džejms je u prve četiri godine u ligi dva puta biran na Pro Boul, dok je prošle sezone prvi put bio deo najboljeg tima lige u regularnoj sezoni. Njegov rezime bi bio još impresivniji da nije propustio čak 11 mečeva 2019. godine, kao i celu sezonu posle toga – problemi sa povredama su za sada jedina „mrlja“ u njegovoj karijeri.

Džejms je individualna priznanja zaslužio fantastičnim izdanjima – nalazi se među pet najboljih igrača na svojoj poziciji u obaranjima, teklovima za gubitak jardi, pritiscima na protivničke kvoterbekove i isforsiranim famblovima prethodne sezone. Takođe, svestrani defanzivac je bio jedini igrač koji je zabeležio više od 100 obaranja, dva ili više seka i pet ili više obaranja za gubitak jardi. Takve brojke je u poslednje četiri godine beležio jedino još Adams, dok je bio u sastavu Njujork Džetsa 2018. godine.

Nova NFL sezona počinje 9. septembra, a Čardžersi u prvom kolu dočekuju Las Vegas Rejderse.

Sva dešavanja iz najbolje lige američkog fudbala pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar