Ovo je bila nedelja Lamara i Brejdija

NFL 13. okt 202119:09
Todd Olszewski/Getty Images

Kvoterbekovi Baltimora i Tampa Bej Bakanirsa Lamar Džekson i Tom Brejdi izabrani su, između ostalih za igrače pete nedelje NFL šampionata.

Pre godinu i po dana bio je MVP, a sada Lamar Džekson možda i snažnije ističe kandidaturu za to zvanje. Igra u fantastičnoj formi, a u velikom preokretu protiv Indijanapolisa zabeležio je rekord franšize od 442 prebačena jarda, uz čak 37 kompletiranih od 43 pasa i četiri tačdauna za nestvaran rejting 140.5. Takođe je imao i 62 istrčana jarda i na kraju nestvarna statistika – učestvovao je u čak 96% osvojenih jardi svog tima.

Na AFC defanzivni igrač nedelje je defanzivni end Bafala Gregori Roso koji je u pobedi nad Kanzas Siti Čifsima imao pet obaranja, sek i intersepšn. Za najboljeg igrača specijalnog tima u AFC izabran je kiker Nju Ingland Petriotsa Nik Folk, koji je pogodio sva četiri fild gola, od čega jedan od 52 jarda, ali i onaj pobedonosni protiv Hjustona sa 21 jarda.

Na NFC još jedan kvoterbek ističe snažnu MVP kandidaturu. Tom Brejdi nastavlja da pomera granice, a prvi put u karijeri prebacio je više od 400 jardi (411) i pet pasova zas tačdaun uz kvoterbek rejting 144.4. Iako je Trevon Digs ponovo zabeležio intersepšn zvanje defanzivnog igrača nedelje pripalo je Maršonu Letimoru, koji je odbio čak šest pasova u pobedu Nju Orleansa nad Vašingtonom.

Veliku pobedu zabeležila je Filadelfija protiv Karoline, a lajnbeker Ti Džej Edvards je blokirao pant u četvrtoj četvrtini koji je u krajnoj liniji i doneo pobedu Iglsima, a njemu zvanje najboljeg igrača specijalnog tima pete nedelje.

Komentari

Vaš komentar