Počela čistka: Rejdersi smenili GM Mejoka

NFL 18. jan 202217:58
Podeli:
Majk Mejok
REUTERS/Kirby Lee

Las Vegas Rejdersi obezbedili su plasman u plej-of posle četiri sezone posta. Međutim, ni taj rezultat nije uspeo da sačuva posao generalnom menadžeru Majku Mejoku.

Bila je ovo turbulentna sezona za Rejderse. Jeste obezbeđen plasman u plej-of i to se može smatrati čudom, s obzirom šta je ekipa sve preživela. Prevremen odlazak glavnog trenera Džona Grudena i prvog vajd risivera i praktično čoveka na kojem je trebalo da se gradi napad franšize Henrija Ragsa i to zbog vanfudbalskih stvari.

povezano

Ipak, ekipa je pokazala brojne oscilacije, a utisak je da je plasman u plej-of samo prividno zamaskirao očiglednu limitiranost igračkog kadra. A on se video u vajld kard rundi protiv Sinsinatija. I ocenjeno je da je za to glavni krivac generalni menadžer Majk Mejok, koji odlazi sa te funkcije posle tri godine.

– Odlučili smo da razrežimo Majka Mejoka njegovih dužnosti kao generalnog menadžera. Zahvaljujemo se Majku za njegov doprinos tokom prethodne tri godine u postavljanju temelja na kojem se može graditi budućnost franšize – glasi saopštenje Las Vegas Rejdersa.

Prvi njegov draft 2019. može se reći bio je uspešan. Imao je tri pika prve runde i sva tri igrača Klelin Ferel, Džoš Džejkobs i Džonatan Ejbram su starteri. Pride, na tom draftu uzet je u četvrtoj rundi sada najbolji defanzivac ekipe Maks Krozbi, nekoliko puta proglašen igračem nedelje. Ali već naredni je bio debakl. Dva pika prve runde već pomenuti Rags i kornerbek Dejmon Arnet obojica su otpušteni zbog čisto vanfudbalskih stvari i ozbiljnih problema sa zakonom.

Kada se sve sabere, u klubu su rešili da počnu ispočetka. Kada je već smenjen glavni trener (još se ne zna da li će Bisaća, koji je trenutno v.d. ostati na tom mestu), da sa njim ode i njegov generalni menadžer.

Komentari

Vaš komentar