Prilika koju je toliko priželjkivao: Kardinalsi zovu Floresa

NFL 13. jan 202318:081 komentar
Brajan Flores
Megan Briggs/Getty Images

Arizona Kardinalsi su zatražili dozvolu od Pitsburg Stilersa da intervjuišu pomoćnog trenera Brajana Floresa za mesto glavnog trenera ekipe, pošto su po završetku regularnog dela sezone otpustili Klifa Kingsburija.

NFL gledajte ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platformi.

Kardinalsi su okočnali saradnju sa Kingsburijem pošto je predvodio tim do razočavarajućeg skora 4-13. Arizona je na taj način propustila priliku da se plasira u plej-of i poslednjeplasirani je tim divizije NFC Zapad, iako u svom sastavu ima jednog od najplaćenijih kvoterbekova lige Kajlera Mareja.

NFL:

Flores je dugo bio asistent u stručnom štabu Bila Beličika u Nju Ingland Petriotsima, dok je prvi samostalni angažman imao 2019. na klupi Majami Dolfinsa. Tokom tri sezone na čelu tog tima je zabeležio skor od 24 pobeda i 25 poraza, a na kraju prethodne sezone je dobio otkaz.

Flores je potom tužio NFL jer je zbog rasne nejednakosti otpušten i odbijan kao potencijalni kandidat u još tri navrata. On je pred početak aktuelne sezone bio na razgovorima sa Čikago Bersima, Njujork Džajantsima i Hjuston Teksansima, ali se priključio Majku Tomlinu u Pitsburgu.

Kardinalsi su u potrazi i za novim generalnim menadžerom, pošto se franšiza rastala sa Stivom Hajmom. Arizona je takođe zatražila dozvolu da intervjuiše nekadašnjeg trenera Nju Orleans Sejntsa Šona Pejtona i defanzivnog koordinatora San Franciska Demarka Rajansa. Među kandidatima za mesto glavnog trenera nalazi se i defanzivni koordinator Kardinalsa Vans Džozef.

Za Floresa su zainteresovani i Klivlend Braunsi, ali za poziciju defanzivnog koordinatora.

Komentari

Vaš komentar