Problem za Tenesi: Najbolji linijaš završio sezonu

NFL 25. sep 202216:18
Podeli:
Tejlor Livan
Joshua Bessex/Getty Images

Ofanzivni tekl Tajtansa Tejlor Livan neće ponovo nastupati do kraja sezone, pošto je u utakmici druge nedelje sa Bafalom povredio koleno.

NFL gledajte ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Livan je igru napustio još tokom uvodnog drajva – povredu je zadobio kada je pokušao da blokira Vona Milera, ali je nezgodno iskrenuo nogu prilikom pada na travu u toku prve ofanzivne akcije Tenesija. Medicinski pregledi u Los Anđelesu potvrdili su strahove navijača jer Tejlora očekuje dug oporavak, a Tenesi je bez 31-godišnjaka ubedljivo poražen rezultatom 41:7.

NFL

Tajtansi su levog tekla zvanično uvrstili na listu povređenih igrača. Ukoliko franšiza ne angažuje novo pojačanje, Livana će menjati Denis Dejli, za kojeg je glavni trener Majk Vrejbel potvrdio da će biti starter i u narednom kolu – kada Tenesi dočekuje Las Vegas Rejderse.

Livan je u dosadašnjem delu karijere imao veliki broj povreda i one predstavljaju jedinu „mrlju“ u njegovoj inače izuzetnoj karijeri. U septembru 2020. godine je doživeo rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena, koje je povredio i sada. Levi tekl je tri puta uzastopno biran na Proboul od 2016. godine.

Propuštao je bar po utakmicu u svakoj od prethodnih pet sezona, odigravši u tom periodu tek 47 mečeva. Sledeće godine će zaraditi skoro 15 miliona dolara, što može biti dovoljan razlog da ga Tenesi otpusti do kraja sezone – ako se zna da na taj način neće morati da mu plati ni cent.

Komentari

Vaš komentar