Rekorder Brejdi – najbolji kada je najpotrebnije

NFL 6. dec 202212:502 komentara
Tom Brejdi
Julio Aguilar/Getty Images

Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi postao je najuspešniji kvoterbek u istoriji NFL po broju preokreta u poslednjoj četvrtini pošto je u utakmici 13. nedelje sa Nju Orleants Sejntsima predvodio svoj tim do pobede 17:16.

NFL gledajte ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platformi.

Brejdi je tako pretekao legendarnog Pejtona Meninga, sa kojim je vodio veliku borbu do 2016. godine i završetka karijere nekadašnjeg asa Indijanapolis Koltsa i Denver Bronkosa. Mening je predvodio preokret svog tima u završnici u 43 navrata, ali je 45-godišnjak i jedan od kapitena Bakanirsa u divizijskom duelu došao to uradio čak 44. put u dosadašnjem delu karijere.

NFL:

Tampa Bej je tokom poslednjeg kvartala protiv Nju Orleansa gubio i sa 13 poena razlike, a Brejdi je u poslednja četiri minuta sa dva bačena tačdauna doneo čudesnu pobedu svom timu. To je prva pobeda Bakanirsa posle deficita od osam ili više poena u poslednjoj deonici – prethodnu su zabeležili protiv Karolina Pantersa još 2012. godine, a čak 49 puta posle toga nisu uspevali da nadoknade takav zaostatak.

Brejdi je duel 13. nedelje završio sa 36 kompletiranih od 54 dodavanja za 281 jard, zabeležio je dva tačdauna i jedan intersepšn. Tajt end Kejd Oton i raning bek Rašad Vajt su dodavanja sedmostrukog Superboul šampiona pretvarali u poene. Kiker Rajan Sakop je preciznim šutem za dodatni poen obezbedio prvu prednost na meču za Bakse samo tri sekunde pre kraja meča.

„Rašad je fantastično istrčao svoju rutu i odlično uhvatio dodavanje za tačdaun. Ofanzivni koordinator Bajron Leftvič je napravio sjajan izbor pozivom te akcije. Moja ćerka Vivijan je proslavila rođendan u nedelju, ovo je za nju. Bila je pomalo zabrinuta kada sam joj rekao da igramo protiv Nju Orleansa“, izjavio je 45-godišnjak.

Sejntsi su bili veoma uspešni protiv Brejdija otkad je član Bakanirsa – pre minulog duela, Nju Orleans je slavio u sva četiri okršaja u regularnom delu sezone.

Brejdi, osim toga što je rekorder po broju preokreta među svim kvoterbekovima u istoriji NFL, najbolji je i mnogim drugim kategorijama. Startovao je na najviše utakmica, zabeležio je više pobeda od bilo kog drugog kvoterbeka, bacio je najviše tačdauna, ima najviše jardi dodavanjem i najviše učešća u Superboulu.

Tampa Bej sada ima skor 6-6 i prvi je u diviziji NFC Jug, dok Nju Orleans sa učinkom od četiri pobede i devet poraza zauzima četvrto mesto.

Komentari

Vaš komentar