Remsi kreću u odbranu prstena: Hevestajnu novi ugovor

NFL 8. sep 202217:26
Podeli:
Rob Hevestajn
Ronald Martinez/Getty Images

Ofanzivni linijaš Rob Hevestajn produžio je ugovor sa Los Anđeles Remsima, potvrdio je tim. Aktuelni šampion NFL će desnog tekla zadržati još četiri sezone - nadolazeća sezona mu je poslednja pod ugovorom potpisanim još 2018. godine, a sada je poznato da je dogovorena saradnja na još tri godine.

Hevestajn će u nastupajućoj sezoni zaraditi 7,25 miliona dolara, dok će do 2025. godine inkasirati još 34,5 miliona – od kojih je 24,1 milion garantovanog novca. Nekadašnji pik druge runde sa drafta 2015. godine će na taj način postati jedan od najplaćenijih igrača na svojoj poziciji, a na otvaranju sezone protiv Bafalo Bilsa će 100. put nastupiti za Remse u regularnoj sezoni, uz još devet izdanja u plej-ofu u prehodnih osam sezona.

Povezano

Bivši polaznik koledža Viskonsin je novi ugovor zaslužio izuzetnim izdanjima prethodne sezone – bio je starter u 19 navrata, uključujući i četiri utakmice u plej-ofu. Jedan je od kapitena ekipe uz kvoterbeka Meta Staforda, hvatača Kupera Kapa, defanzivnog linijaša Arona Donalda, kornerbeka Džejlena Rezmija i lajnbekera Bobija Vangera, koji je ovog proleća došao na „So-faj“ stadion. Hevestajn će u novoj sezoni biti i predvodnik ofanzivne linije jer se veretan Endrju Vitvort penzionisao po osvajanju Superboula u februaru.

Pre nego što je započeo profesionalnu karijeru sa Remsima, Hevestejn je svoja umeća prikazao još na koledžu, kada je bio deo ofanzivne linije koja je pomogla čak trojici trkača da premaše 1.000 pretrčanih jardi – taj uspeh su postili Melvin Gordon, Monti Bol i Džejms Vajt, koji je tri puta osvajao prsten sa Nju Ingland Petriotsima.

NFL sezona počinje u petak dva sata posle ponoći, kada Remsi dočekuju Bafalo Bilse. Taj meč možete ekskluzivno pratiti uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Komentari

Vaš komentar