Rotlisberger da se izjasni do 17. marta

NFL 27. feb. 202116:401 komentar
Podeli:
Kirk Irwin/Getty Images

Pitsburg Stilersi i Ben Rotlisberger vode ozbiljne pregovore oko restrukturiranja ugovora iskusnog kvoterbeka, ali izgleda da rukovodećim ljudima u trofejnoj franšizi ponestaje strpljenja.

U stalnoj smo komunikaciji sa Benom i jasno smo mu stavili do znanja da želimo da ostane. Ali mora nešto da se uradi sa ugovorom i on to zna. Nadam se da ćemo to uraditi što pre, ali ako postoji zacementiran datum do kada to treba da se uradi, to je 17. mart – rekao je predsednik Stilersa Art Runi.

povezano

Jasno je zašto je uzet ovaj datum, jer tada zvanično počinje nova ligaška godina, a 19. marta bi Rotlisbergeru trebalo da se uplati 14 miliona dolara bonusa kao člana rostera. Po sadašnjem ugovoru Rotlisberger bi seleri kep opteretio za 41.25 miliona dolara i to je stvar koju Stilersi žele da spreče.

Ukoliko ne dođe do dogovora između dve strane, a pritom Big Ben se ne odluči na penziju, onda treba razmotriti i najnepopularnije rešenje. To je otpuštanje čoveka koji je vodio franšizu do dve titule i ukupno tri pojavljivanja u superboulu. U tom slučaju Stilersi bi uštedeli 19 miliona dolara, što u ovom trenutku nije zanemarljiva stavka.

Komentari

Vaš komentar