Smit ostaje u Sijetlu: Tri godine, maksimalno 105 miliona!

NFL 7. mar 202320:10
Džino Smit
Thearon W. Henderson/Getty Images

Kvoterbek Sijetl Sihoksa Džino Smit potpisao je novi ugovor sa tom franšizom. Igrač koji je nedavno poneo titulu povratnika godine će na osnovu trogodišnjeg produžetka zaraditi do 105 miliona dolara.

Nekadašnjem igraču Njujork Džetsa, Los Anđeles Čardžersa i Njujork Džajantsa sleduje barem 40 miliona, koliko i iznosi svota zagarantovanog novca u novom ugovoru.

NFL:

Rok za produžetak saradnje sa igračima kojima je ugovor isticao upravo jeste utorak i Smit bi postao slobodan agent da nije došlo do pozitivnog završetka pregovora sa Sihoksima u poslednji čas.

Smit je postao starter u timu Pita Kerola pred početak prošle sezone, pošto je Sijetl trejdovao Rasela Vilsona u Denver Bronkose. On je na najbolji mogući način opravdao ukazano poverenje jer je predvodio Sihokse do skora 9-8 u regularnom delu sezone. Džino je kompletirao 69,8 posto svih dodavanja i na taj način osvojio 4.282 jarde, bacio 30 tačdaunova i 11 intersepšna. Za impresivne nastupe je nagrađen i pozivom na prošlosezonske Pro Boul igre.

Sihoksi su sezonu završili porazom u supervajld kard rundi plej-ofa – San Francisko je bio bolji od Sijetla rezultatom 41:23.

Sijetl ima dva pika prve runde na predstojećem draftu – Sihoksi će prvog dana birati sa pete i 20. pozicije. Draft je na programu od 27. do 29. aprila.

Komentari

Vaš komentar