NFL timovi biraju, ko će biti prvi pik?

NFL 29. apr. 202113:16 > 13:53
Podeli:
Jeff Zelevansky/Getty Images

U noći između četvrtka i petka se održava ovogodišnji NFL draft, trenutak u kome će desetine mladih američkih fudbalera otkriti da li će im se ostvariti dečački snovi i da li će doći do najbolje lige u tom sportu, a navijači saznati ko će se od vodećih igrača koji su izašli sa koledža pridružiti njihovom timu.

Studio posvećen ovom događaju možete pratiti večeras od 23.30 na Sport Klubu 1, dok od dva sata posle ponoći na istom kanalu možete pratiti sam draft.

Zbog pandemije koronavirusa, prošlogodišnji draft je održan virtuelno, dok će ovogodišnji u Klivlendu moći da se održi na tradicionalni način.

Prva runda trodevnog događaja održaće se večeras, a mi vam predstavljamo desetoricu potencijalno najboljih igrača.

Trevor Lorens, smatran najboljim i najperspektivnijim kvoterbekom svoje generacije, koji nikako ne sme da se propusti. Najbolje je rangiran u zemlji od svoje srednje škole, gde je osvojio dva državna prvenstva. Viđen je kao pojačanje Džeksonvil Džaguarsa.

Zak Vilson, viđen kao odlična zamena u Njujork Džetsima za Sema Darnolda i Vilsona. Važi za najdinamičijeg dostupnog kvoterbeka. Upoređuju ga sa Patrikom Mahomsom.

Džastin Filds, takođe igra na poziciji kvoterbeka, predstavljen u drugoj sezoni TV dokumentarca: „Iza svetla“. Posle koledža u Džordžiji prešao u državu Ohio, gde je bio finalista u bori za Hajsmanov trofej.

Mak Džouns, bezobzirni bek, koji je u Alabami bio model doslednosti i važi za igrača sa fotografskom memorijom. Vodio je najviši nivo univerzitetskog fudbala 2020. godine, dobitnik brojnih individualnih nagrada.

 

Devonta Smit, nastupao za Alabamu, u kojoj je kao senior 2020. godine zabeležio 1.800 jardi uz 23 tačdauna, za šta je dobio nekoliko nagradi, između ostalog i Hajsmanov trofej.

Džejlen Vodl, risiver, koji je takođe igrao za Alabamu. Imao je 557 jardi iz prve ečtiri utakmice prošle godine, posle čega je usledila povreda skočnog zgloba. Prognoze kažu da bi mogao da postane najbrži igrač u NFL.

 

Kajl Pits, igrao na poziciji tajt enda na Univerzitetu na Floridi, iako fizički više podseća na velikog risivera. Pits bi mogao biti prvi tajt end koji će se naći u TOP 5, od 1972. godine.

Peni Suel, ofanzivni linijaš,sa svojom visinom i snažnom građom nudi obilje zaštite, što se i videlo prilikom njegovoe saradnje na terenu sa saigračem Džastinom Herbertom u Oregonu, pre nego što je 2020. godine odustao od sezone zbog pandemije koronavirusa.

 

Džamar Čejs je takođe odustao do sezone 2020, ali je 2019. bio najbolji risiver na Državnom univerzitetu Luizijane sa 1.780 primljenih jardi i 20 tačdaunova. Sa 1.82 metara spada u najniže risivere, ali svojom dinamikom na terenu to kompezuje.

Trej Lens, još jedan kvoterbek, koji je zbog pandemije prošlu sezonu propustio u Severnoj Dakoti. Zbog toga su analitičari nepoverljivi prema njegovoj formi, iako je 2019. godine imao zadovoljavajuću statistiku. Od svih igrača sa ovog spiska se najlošije kotira.

Komentari

Vaš komentar