Teksansi dobili novog trenera, ali gube Votsona

NFL 28. jan. 202117:38 > 18:276 komentara
Podeli:
Peter Aiken / Stringer

Veoma je živo u Hjuston Teksansima. Doveden je novi generalni menadžer, konačno i novi trener, ali prva zvezda tima Dešon Votson istakao je jasnu nameru da hoće da ide.

Novi trener Teksašana biće dosadašnji asistent glavnog trenera u Baltimoru Dejvid Kali. Njemu će ovo biti prvi samostalan posao u NFL, a specijalista je za napad. Međutim, baš u tom segmentu će mu značajno biti otežan život, pošto je prva zvezda tima kvoterbek Dešon Votson i zvanično zatražio trejd.

Zanimljiv je tajming ovog zahteva, bukvalno par sati pošto je objavljeno ko će biti novi trener. Nije tajna da je Votson želeo više da učestvuje u krupnim odlukama franšize poput dovođenja glavnog trenera i moguće je da je ovaj potez izraz onoga što misli o angažovanju Kalija.

Jedan od najboljih kvoterbekova lige na ovaj potez se odlučio samo godinu dana posle potpisivanja drugog najjačeg ugovora na nivou čitave lige (156 miliona dolara za četiri godine). U tom ugovoru ima klauzulu po kojoj ne može biti trejdovan negde bez svoje volje, što znači da će ići samo tamo gde bude želeo.

Teksansi su više puta navodili da ne žele da se rastanu sa Votsonom, ali očigledno da 25-godišnjak nema više strpljenja u franšizi koja dugo luta i pravi neke, prilično nerezonske poteze.

Komentari

Vaš komentar