Teksansi se rastali sa Votom

NFL 12. feb. 202117:134 komentara
Podeli:
Džej Džej Vot
Troy Taormina-USA TODAY Sports

Hjuston Teksansi su raskinuli ugovor sa defanzivnim endom Džej Džej Votom posle jedne decenije saradnje.

Vot je bio jedan od najuticajnijih igrača najmlađe NFL franšize. U tim je došao 2011. godine kada je sa koledža Viskonsin biran kao 11. pik prve runde.

Bio je najbolji defanzivac NFL u svojoj drugoj godini, a tu titulu je dobio i 2014. i 2015. godine. Pet puta je bio Pro Boul igrač, dok je najviše sekova imao u 2012. i 2015. godini. Sa 101 sekom u karijeri je tek jedan od 35 igrača koji su u klubu 100 sekova.

Promena nikad nije laka, posebno kada se radi o nekome koga volite. Džej Džej je imao veliki utaicaj ne samo na našu organizaciju nego i na celu zajednicu Hjustona. Nijedan igrač nije kao on u našoj franšizi. Rekao sam mu da ćemo ga zauvek smatrati Teksašaninom. Ovo nije zbogom već ‘vidimo se uskoro’. Gradićemo na temeljima koje je Džej Džej napravio„, reako je prvi čovek teksansa Kel Mekner.

Vot i Hjuston su se rastali u dogovoru, ali je Vot zahtevao odlazak zbog toga što nije hteo da igra za tim koji prolazi fazu ponovne izgradnje. Vot je takođe imao dosta problema sa povredama od 2015. godine i 2020. mu je bila tek druga od tada u kojoj je uspeo da odigra sve utakmice bez poverde.

On sada može da pređe u neki drugi tim ali nema spekulacija koji bi to mogao da bude. Džej Džeja je na Tviteru u Pitsburg pozvao njegov brat i lajn bejker Stilersa Ti Džej.

Komentari

Vaš komentar