Tod Bouls novi trener Baksa, Brejdi se zahvalio Erijansu

NFL 31. mar 202211:47 > 11:48
Podeli:
xTampaxBayxTimesx

Novi glavni trener Tampa Bej Bakanirsa će biti Tod Bouls koji je do sada bio defanzivni koordinator u ekipi koja je 2020. osvojila Super boul. On menja Brusa Erijansa koji će zauzeti mesto u upravi franšize.

Brus Erijans je dve godine bio glavni trener Tampe, a pre toga je bio glavni trener u Arizoni od 2013. do 2017. godine. Takođe je vodio i Koltse gde je bio i ofanzivni koordinator, taj posao je radio i u Pitsburgu, Klivlendu i na univerzitetima Alabama i Misisipi Stejt, a radio je još u Nju Orleansu i na još nekoliko koledža.

Sada je došlo vreme da se Erijans u 70. godini povuče sa terena i da zauzme mesto u urpavi Bakanirsa i da prepusti mesto trenera nekome mlađem. Posle osvojenog Superboula to se negde i očekivalo, a Brus je ostao glavni trener u 2021. godini ali sa Tomom Brejdijem nije uspeo da ponovi uspeh iz 2020.

VESTI IZ NFL

Sada će ga zameniti Tod Bouls ima 58 godina i ima zavidno NFL iskustvo. Najpre je bio igrač u Redskinsima i Najnersima, a od 2000. je u NFL ekipama kao trener. Bio je trener sekonderija u Džetsima, Braunsima, Dolfinsima i Iglsima, nekoliko puta je bio glavni trener i asistent, defanzivni koordinator je bio u Arizoni pa zatim i u Tampi gde ga je doveo baš Erijans 2019. godine, a Njujork Džetse je samostalno vodio kao glavni trener od 2015. do 2018. godine.

Inače Bouls je bio na intervjuima u Minesoti i Čikagu da bude glavni trener, ali je Brus Erijans imao bitnu ulogu i uticao je na to da Tod ipak ostane u Tampi. U ponedeljak je Bouls saznao da Erijans odlazi pa je iza toga i napravljena odluka da baš on bude naslednik.

Inače Erijansu se zahvalio Tom Brejdi. Erijans je još jedan trener kog je Brejdi otpratio u penziju, a čuveni kvoterbek je naglasio da je Brus NFL legenda i pionir za mnoge stvari u fudbalu.

„Uvek ću se sećati razgovora kada si me vrbovao pre dve godine i sve što smo pričali se desilo. Svi smo dobili od toga što si nas ti vodio i mnogo sam ponosan na sve što smo zajedno ostvarili“, napisao je Brejdi između ostalog na Instagramu.

Komentari

Vaš komentar