Treća generacija Meninga pred vratima NFL

NFL 25. jun 202220:39
Podeli:
Arč Mening
REUTERS/Dale Zanine

Neće se dugo čekati da novi Mening zakorači u NFL. Tek što su se Pejton i Ilaj penzionisali blistavu fudbalsku karijeru najavljuje njihov bratanac Arč.

Mladi 18-godišnji Arč je sin Kupera, najstarijeg sina Arčija Meninga i brata Pejtona i Ilaja. Upravo ovih dana mladić se obavezao Univerzitetu Teksas i tako zvanično započinje koledž karijeru, koja je praktično završni korak ka NFL, u kojem su sa velikim uspehom igrali njegov deda i njegovi stričevi.

Naravno, kao i sva pomenuta trojica i Arč je kvoterbek. Da ne ispadne da mu vrata karijere otvara samo slavno prezime, pokazao je u srednjoj školi. U Isidor Njuman u Nju Orleansu imao je učinak u prvoj sezoni od 2.407 jardi i 34 tačdauna i zaslužio je mesto regularnog startera. Time je postao prvi čovek u 40 godina koji je u prvoj sezoni u Isidor Njuman odmah došao do mesta startera.

Njegov deda Arči, koji je u karijeri u NFL proveo 13 godina i bio Pro boul učesnik, izjavio je da je u tom uzrastu bolji i od Pejtona i Ilaja. Obojica su kasnije postali NFL šampioni, a videćemo kakav će biti Arčov put.

Komentari

Vaš komentar