Trenerska čistka u Pitsburgu

NFL 14. jan. 202123:351 komentar
Podeli:
Justin Berl/Getty Images

Eliminacija u vajld kard rundi i to od divizijskog rivala Klivlend Braunsa, teško je pala Pitsburg Stilersima. Zbog toga su munjevito izvršene korenite promene u stručnom štabu.

Otišao je ofanzivni koordinator Rendi Fihtner, kome je istekao ugovor, a klub nije hteo da ga produži. Pored njega bez posla u „Čeličani“ ostali su još trener ofanzivne linije Šon Seret i trener defanzivnih bekova Tom Bredli.

– Želim svoj trojici trenera da zahvalim na posvećenosti Pitsburg Stilersima. Bili su integralni deo naših uspeha i cenim njihove napore. Rendi i ja smo u Pitsburgu kada sam došao 2007. pošto sam ga ja angažovao. Pored toga što je bio dobar saradnik, bio mi je prijatelj dugo godina i o njemu nemam šta drugo osim najlepšeg da kažem – rekao je trener Stilersa Majk Tomlin.

Pitsburg je ove sezone počeo sa 11 pobeda, što je najbolji start u istoriji kluba. Međutim, u narednih pet mečeva doživljena su tri poraza i ekipa je krenula u plej-of sa trećeg mesta AFC. U vajld kard rundi pretrpljen je poraz od Klivlenda, a njemu je kumovala katastrofalna prva četvrtina u kojoj su Braunsi postigli čak 28 poena, a napad je poklonio čak četiri lopte.

Komentari

Vaš komentar