Vašington bez „Ficmedžika“ na Džajantse (SK1 02.15)

NFL 16. sep. 202114:19 > 17. sep. 2021 1:125 komentara
Podeli:
Tejlor Heniki
Patrick Smith/Getty Images

„Thursday Night Football“ u NFL nosi posebnu draž, a u najnovijem izdanju donosi okršaj Vašingtona i Njujork Džajantsa u Landoveru. I jedni i drugi traže prvu pobedu u novoj sezoni, a direktan prenos ovog okršaja moći ćete da pratite u direktnom prenosu ekskluzivno na Sport klubu 1.

Duel počinje u noći između četvrtka i petak od dva časa i 15 minuta.

Oba tima su na startu sezone doživela poraze – ekipa iz prestonice poražena je na otvaranju od LA Čardžersa 20:16, dok su Džajantsi na domaćem terenu lako izgubili od Denver Bronkosa – 27:13.

Najveća vest u taboru Vašingtona pred ovaj meč je činjenica da startni kvoterbek Rajan Ficpatrik neće moći da nastupi zbog povrede kuka. Ovaj 38-godišnji igrač propustiće šest do osam nedelja zbog iščašenja kuka, a to znači da će neočekivanu priliku dobiti rezervista Tejlor Heniki.

Ipak, pitanje je koliko je prilika neočekivana uzevši u obzir da je Ficpatrik imao problema sa povredama u prošlosti i da su retki očekivali da će „izgurati“ 17 utakmica dugu sezonu. Kada ga je u duelu sa „Čardžersima“ „pokupio“ Učena Envosu, bilo je jasno da će uslediti pauza.

Heniki nije neiskusan – ima 28 godina, ali utakmicu u NFL nije započeo kao starter još od 2018. godine.

„Divovi“, sa druge strane, moraju da igraju daleko bolje u napadu nego što je to bio slučaj u duelu sa Bronkosima. Verovatno će ključ utakmice biti u tome kako će se odbrana Vašingtona izboriti sa Danijelom Džonsom – ekipa iz Kolorada prilično je dobra bila u tom zadatku.

Čeka nas uzbudljiv duel, pravi spektakl kao i na svakom NFL duelu, a ukoliko želite dobro da se zabavite i uživate u borbenoj utakmici, Sport klub će u noći između četvrtka i petka biti pravo mesto za Vas.

Komentari

Vaš komentar