Vilson bi takođe da se pita

NFL 9. feb. 202123:396 komentara
Podeli:
Gregory Shamus Getty Images Sport

Ako se nije govorilo o Superboulu u NFL zajednici se govorilo o Dešonu Votsonu i njegovom potencijalnom trejdu. Uskoro bi možda na taj način moglo da se govori i o Raselu Vilsonu.

Naizgled, između dva slučaja nema nikakvih sličnosti. Votson je očajan zbog stanja u franšizi, za razliku od Vilsona, čija franšiza deluje stabilno. Ali samo naizgled.

Čitava priča oko Dešona Votsona, koji je pre manje od godinu dana potpisao drugi najjači ugovor u istoriji NFL, a Hjuston taj potez obrazložio željom da se na njemu gradi budućnost, počela je onog trenutka kada je tražio da učestvuje u izboru za novog generalnog menadžera i trenera. Pošto se nije puno pitao zatražio je trejd.

Rasel Vilson je po završetku još jedne razočaravajuće sezone, rekao istu stvar – hoće da se pita.

Želim da budem uključen u razgovore o funkcionisanju franšize. Na kraju dana, to je vaša zaostavština, vašeg tima. Pomoglo bi kada bih se više uključio. Dijalog mora češće da se vodi – rekao je Vilson.

povezano

Iako deluje da je Ras posvećen lider franšize sa kojom je došao do titule 2014. i da sa trenerom Pitom Kerolom odlično sarađuje, izgleda da ima pukotina. Nije tajna da godinama Vilson nije zadovoljan ofanzivnom linijom i što se na tom polju ne radi puno. Drugo, ekipa nikako da dostigne pun potencijal, a to se odražava i na njega lično, tačnije mogućnosti dobijanja priznanja, pošto u karijeri još nije dobio nijedan glas za MVP, iako se radi o nesumnjivo jednom od najboljih kvoterbekova decenije za nama.

Posebno posle Superboula u Tampi i novog uspeha Toma Brejdija, ovog puta u novoj franšizi, mnogi kvoterbekovi smatraju da treba da se sledi njegov primer, gde je praktično on stvorio pobedničku franšizu „naručivši“ nekoliko iskusnih igrača koji su mu po volji. Međutim, ti momci zaboravljaju da je jedan Tom Brejdi.

Komentari

Vaš komentar