Poraz Vukova na startu CEFL lige

Američki fudbal 23. apr 202217:173 komentara
Podeli:
SAAF/Boško Bunuševac

Posle nekoliko godina pauze SBB Vukovi vratili su se u Sport Klub CEFL ligu. Međutim, zabeležili su poraz na svom terenu protiv austrijskih Denjub Dragonsa 35:21.

Vukovi su bolje počeli meč i odmah posle prvog drajva poveli 7:0 posle tačdauna Petra Bajalice. Ipak, gosti su momentalno uzvratili. Raspoloženi kvoterbek Čed Džefris sjajno je uposlio Kemrona Luisa, koji je istrčao 40-ak jardi za tačdaun i poravnanje 7:7.

Posle po jednog neiskorišćenog drajva na obe strane, Vukovi su ponovo preko Bajalice vratili prednost – 14:7. Ipak, Dragonsi nisu posustali, pa su i oni odgovorili tačdaunom. Ponovo preko Luisa. Imao je domaćin veliku šansu da na poluvreme ode sa vođstvom. Ali na četvrtom pokušaju za dva jarda odlučili su se da idu na fild gol. Međutim, šut Željka Stegnjaje je blokiran, tako da je ta prilika propala. Da stvar bude gora po Vukove, u poslednjem napadu gostiju primili su tačdaun i to preko raning beka Štajnera, tako da su na kraju gosti otišli na poluvreme sa prednošću 21:14.

U trećoj četvrtini odbrane su bile na visini zadatka, tako da nije bilo poena. Ali na početku poslednjeg kvartala Luis je uhvatio treći tačdaun i praktično prelomio meč, pošto je austrijski tim poveo 28:14. Aleksandar Bogdanović je istrčanim tačdaunom vratio nadu i smanjio na 28:21, ali je tu nadu četvrtim tačdaunom ugasio Luis i obezbedio pobedu ekipi iz Beča.

Denjub Dragonsi na taj način su se plasirali u četvrtfinale, gde će gostovati Parma Pentersima. Vukovima ostaje takmičenje u domaćoj ligi, u kojoj imaju skor 2-0.

Komentari

Vaš komentar