Preokret Čifsa u režiji Džejlena Votsona

Američki fudbal 16. sep 20227:351 komentar
Podeli:
David Eulitt/Getty Images

Kanzas Siti Čifsi ostvarili su i drugi trijumf u NFL šampionatu pošto su posle velike borbe i preokreta slomili otpor odličnih Los Anđeles Čardžersa 27:24.

Prelomni trenutka meča dogodio se kod rezultata 17:17 na 10:43 minuta do kraja meča. Čardžersi su bili na tri jarde od end zone Čifsa. Do tog trenutka skoro savršeni Džastin Herbert napravio je grešku i uputio pas, koji je presekao Džejlen Votson. Defanzivac Kanzasa je sa uhvaćenom loptom istrčao 99 jardi i doneo svojoj ekipi vođstvo od 24:17, koje nisu ispuštali do kraja meča.

Los Anđeles je većim delom meča bio bolji tim. Prvo poluvreme je završeno sa prednošću Čardžersa od 10:7. Vodili su i 10:0, posle fild gola Dastina Hopkinsa i kasnije dodavanja za tačdaun Džastina Herberta ka Zanderu Horvatu. Jedine poene za domaćine u ovom delu igre doneo je Džerik Mekkinon, koji je uhvatio pas Patrika Mahomsa za tačdaun.

povezane vesti

I u nastavku su gosti zadali prvi udarac. Posle pasa od 15 jardi Herberta ka Majku Vilijamsu na semaforu je stajalo 17:7 za Munje. Brzo je odgovorio Mahoms dodavanjem u end zonu ka Džastinu Votsonu za 17:14, a skor je poravnao fild golom Met Amendola na ulasku u poslednju deonicu.

Usledila je pomenuta sjajna reakcija Džejlena Votsona, a Amendola je fild golom na tri minuta do kraja odveo Čifse na nedostižnih 27:17. Na minut i 15 sekundi do kraja, ugruvani Herbert je samo uputio još jedan pas za tačdaun za konačnih 27:24. Nije bilo posle toga više vremena za povratak Čardžersa.

Mahoms je u redovima pobednika meč okončao sa 235 osvojenih jardi i dva pasa za tačdaun. Raning bek Klajd Edvards je stigao do 74 jarde po zemlji, dok je glavna meta bacanja Trevis Kelsi imao pet hvatanja za 50 jardi.

U redovima tima iz Grada Anđela Herbert je imao 334 osvojene jarde kroz pas, tri tačdauna i jednu presečenu loptu. Sjajno ga je pratio risiver Majk Vilijams koji je uhvatio osam lopti za 113 jardi, ali sve to nije bilo dovoljno za trijumf.

Kanzas Siti u narednom kolu gostuje Indijanapolisu, dok Čardžersi, koji sada imaju skor 1-1, dočekuju Džeksonvil.

 

Komentari

Vaš komentar