Andrija Šibalić ispisao istoriju, Crna Gora može do Pekinga

Ostali sportovi 30. nov. 202117:41 > 18:28
Podeli:
POKCG

Paraolimpijski pokret u Crnoj Gori nastavlja sa ispisivanjem stranica istorije. Posle Filipa Radovića, koji je osvojio prvu medalju na Paraolimpijskim igrama, postoje više nego realni izgledi da Crna Gora po prvi put u istoriji bude učesnik zimskih Paraolimpijskih igara u Pekingu.

Crnogorski parasnouborder Andrej Šibalić, posle uspešne klasifikacije, osvojio je i prve bodove nastupom na Evropskom kupu u holandskom Landgrafu. On je u kategoriji LL2, u disciplini banked slalom, prvi takmičarski dan završio na 11. mestu.

Vožene su dve trke, a kao zvaničan rezultat računa se postignuto bolje vreme. Šibalić je ostvario vreme od 50,25 sekundi i osvojio 31,2 boda. Drugog takmičarskog dana je, sa vremenom bolje vožnje 48,72 sekunde, zauzeo osmo mesto od 12 takmičara i upisao dodatnih 37 bodova.

Paraolimpijski komitet Crne Gore, saopštio je da prvi bodovi Šibalića, kao prvog takmičara u istoriji crnogorskog paraolimpizma u zimskim sportovima, otvaraju mogućnost dobijanja specijalne pozivnice za nastup na zimskim Paraolimpijskim igrama u Pekingu od 4. do 14. marta naredne godine.

 

Komentari

Vaš komentar