Crna Gora dobila organizaciju golbal šampionata Evrope

Ostali sportovi 17. mar 202315:581 komentar
POKCG

Podgorica će od 6. do 17. decembra biti domaćin Evropskog prvenstva A divizije u golbalu, odlučili su čelnici Međunarodne asocijacije sporta osoba oštećenog vida (IBSA).

IBSA golbal Evropsko prvenstvo okupiće po deset najboljih reprezentacija Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji, a biće odigrano u dvorani sportskog kompleksa Verde.

POKCG

To je prvo zvanično kontinentalno takmičenje, koje će u organizaciji Paraolimpijskog komiteta, biti održano u Crnoj Gori. Generalni sekretar Miloš Ranitović rekao je da je ponosan što će Paraolimpijski komitet imati priliku da organizuje takmičenje tog ranga.

“Siguran sam da ćemo, uz pomoć i podršku Ministarstva sporta i mladih i države Crne Gore, biti dobar domaćin. Velika zasluga pripada našoj golbal reprezentaciji, koja je za kratko vreme vrhunskim rezultatima, učinila da naš komitet stekne ozbiljan status u tom tipično paraolimpijskom sportu“, naglasio je Ranitović.

POKCG

Ranitović je naglasio, da je uz sve velike medalje crnogorskih sportista, organizacija velikog evropskog takmičenja još jedna velika pobeda paraolimpijskog pokreta u Crnoj Gori.

Komentari

Vaš komentar