Bacači zamrzli Hjuston, Brejvsi poveli u Svetskoj seriji

Ekipni sportovi 30. okt 20218:39 > 11:441 komentar
Svetska serija MLB
Photo by Michael Zarrilli/Getty Images

Atlanta brejvsi poveli su ponovo u Svetskoj seriji jer su u petak na domaćem terenu pobedili Hjuston astrose 2 : 0 u trećoj utakmici finala Glavne lige bejzbola (MLB).

Brejvsi su došli u prednost u trećem iningu i dabla Ostina Rajlija posle kojeg je Edi Rosario postigao poen. Trevis D’Arno je houm ranom docnije u osmom iningu duplirao rezultat koji je ostao do kraja.

Poprilično hladno veče u Džordžiji, s blagim padavinama, obeležili su bacači obeju ekipa. Za Atlantu je počeo novajlija Ijan Anderson koji je ubeležio još jedan dobar nastup u ovogodišnjem doigravanju. Bacio je pet ininga bez ijednog udarca, sa četiri strajkauta i tri šetnje. To je bilo dovoljno da mu bude pripisana pobeda. Njegove kolege iz bulpena su sve bacale po jedan ining, ali nisu uspeli da zadrže Hjuston bez ijednog udarca, a Vil Smit je upisao zatvaranje.

Kao što rezultat govori, i bacači Hjustona se nisu obrukali. Za njih je startovao Luis Garsija koji je bacio 3,2 ininga uz jedan zarađen poen, sa šest strajkautova i četiri šetnje, upisavši poraz. S obzirom na nešto drugačiju filosofiju menadžera Astrosa Dastija Bejkera, neki pičeri su bacali samo jedan aut, neki ceo ining, a neki ining i po.

Napad Atlante je bio raspoloženiji večeras na svome terenu. Šest puta su ubeležili udarac, a D’Arno je i u ovom meču blistao s dva udarca (od toga jedan houm ran), a sledili su ga Rosario, Rajli i Adam Duval.

Skroz suprotna situacija je bila u slučaju Astrosa. Samo je Aledmis Dijaz pomalo nasreću udario singl u plitak deo spoljašnjeg polja, a u poslednjem iningu je to uradio i Aleks Bregman.

Sledeća utakmica igra se opet u glavnom gradu Džordžije u subotu na nedelju u 2.09. Za Hjuston će početi Zek Grenke, dok se još ne zna ko startuje za Brejvse, ali će svakako ovo biti bacačka utakmica iz bulpena za njih, a verovatno će i sledeća biti, pošto je Čarli Morton slomio fibulu na prvoj utakmici ove serije tako da Atlanta ima sad probleme sa početnim bacačima.

Ceremonijalni prvi pič je bacio Henk Aron Mlađi uz prisustvo majke Bili, brata Gejla i sestre Dorinde. Njihov otac i suprug je čuveni Brejvsov udarač i član Kuće slavnih Henk Eron Stariji je preminuo u početkom ove godine, a Atlanta mu je pre početka napravila omaž.

Sledi celovit hronološki izveštaj:

Anderson je u prvi ining ušao malo opuštenije te je prošetao Hosea Altuvea. Omaleni „Džin“, kako mu je nadimak, susreo se prilikom svakog izlaska na udaranje sa strahovitim negodovanjem i povicima „varalice, varalice“ zbog skandala kada je dokazano da su Hjuston astrosi varali u svojoj šampionskoj sezoni 2017. godine. Već na sledećem udaranju Majkl Brentli je udario lopticu za lak jedan-četiri-tri dabl-plej. Potom je i Bregman prošetan, ali je Jordan Alvarez izbačen za kraj izmene. L. Garsija je za Hjuston bacio lagani ining, uz jednu šetnju i to na dva auta.

Ruki pičer je počeo i drugu i treću izmenu laganim jedan-dva-tri iningom. Njegov kolega je napravio dva auta, ali mu je D’Arno udario dabl. Loptica je umalo otišla na tribine, ali zbog karakteristika Parka „San trust“ ovo bio dabl (da se igralo u Hjustonu ili većini stadiona u MLB, ovo bi bio houm ran). Posle je namerno prošetao Densbija Svonsona kako bi se suočio upravo sa Andersonom jer se utakmica igrala na terenu franšize koja je u Nacionalnoj ligi tako da su i pičeri morali da izađu dva puta na udaranje. To se isplatilo jer su D’Arno i Svonson ostavljeni na bazama prilikom strajkauta Andersona.

Prve ozbiljnije probleme na utakmici je imao L. Garsija u donjoj polovini trećeg ininga. Prvo je prošetao Rosarija, pa je dozvolio singl Frediju Frimenu. Izbacio je Ozija Albisa, ali je posle Rajli udario dabl, a Rosario postigao poen (1 : 0). Da stvar bude gora, Horhe Soler je docnije prošetan tako da su bile pune baze samo s jednim autom. L. Garsija i odbrana su uspeli da spasu ovu situaciju. Prvo je Duval izbačen u faul teritoriji, da bi D’Arno bio strajkautovan.

Anderson je u četvrtoj devetini izbacio Brentlija i Bregmana, ali je prošetao Alvareza i pogodio pičem Karlosa Koreu tako je Kajl Taker izašao na udaranje sa dva igrača na bazama, ali je izbačen po zemlji od strane pičera Brejvsa. L. Garsija je za Astrose sa dva piča izbacio Svonsona i Andersona, ali mu Bejker nije dao da se suoči sa samim vrhom udaračkog redosleda kojeg su činili levoruke zvezde Rosario i Frimen. Zato je poslao levorukog Blejka Tejlora koji je isprva dozvolio Rosariju singl, ali je strajkautovao Frimena.

U gornjoj polovini petog ininga Anderson je ponovo napravio brzi jedan-dva-tri ining. Jimi Garsija je bacao takođe ining bez primljenog poena za Hjuston, ali se malo pri kraju namučio jer je prošetao Solera i dopustio Duvalu singl.

To je bilo sve za Ijana Andersona koji je izašao ne dozvolivši niti jedan udarac Astrosima. Zamenio ga je Ej-Džej Minter koji je nastavio tamo gde je stao u prvoj utakmici ovih ekipa. Prilično lak ining za ovog bacača, a samo je pogodak u Bregmana pokvario potencijalni jedan-dva-tri ining. J. Garsija je napravio dva auta u ovom jedan-dva-tri iningu za Hjuston, a poslednji aut je napravio Bruks Rejli.

U gornjoj polovini sedme izmene Luk Džekson je uspeo da napravio jedan-dva-tri ining. A to su isto uradili i Rejli i Rajn Stanek za goste.

Tajler Macek je potom usledio za domaće i dopustio prvi udarac za Hjuston u ovom meču. Dijaz koji je ušao kao zamena za Martina Maldonada je udario lopticu u plitak deo spoljašnjeg polja, a Rosario je možda malo i trapavo reagovo plašivsi se sudara sa Svonsonom. Svejedno, Macek se iskupio sa tri auta zaredom ostavljajući Hosea Sirija (koji je zamenio Dijaza na trčanju) na bazi. Kendal Grejvman, koji je juče zatvarao utakmicu, ušao je da ostavi izgledne šanse gostima za pobedu u poslednjem iningu. On je odmah napravio dva auta, ali ga je D’Arno dočekao sa snažnim udarcem koji je poslat na tribine (2 : 0). Svonson je odmah posle strajkautovan.

Standardni zatvarač Brejvsa Vil Smit je izašao na kraju da dovrši utakmicu. Dozvolio je na početku Bregmanu singl, ali je zaredom izbacio ostale udarače upisavši sebi sejv.

Komentari

Vaš komentar