Bukvalno kao u kultnom filmu: „Vok-of“ u kukuruze

Podeli:
Luri Garsija
REUTERS/Reese Strickland-USA TODAY Sports

U noći između četvrtka i petak ljubitelji bejzbola mogli su da isprate jedan od „klasika“ MLB – duel Njujork Jenkisa i Čikago Vajt Soksa, a sve je podestilo na čuveni film Polje snova, u kojem je glavnu ulogu igrao Kevin Kostner.

Rej Kinsela, lik kojeg tumači Kostner u spomenutom filmu, pravi u svom polju kukuruza teren za bejzbol, a scena slična onima iz filma viđena je u finišu meča na stadionu u Dajersvilu, na kojem se odigravala ova utakmica.

Povezano:

Zanimljivo je da je čitava organizacija meča za temu imala popularni film iz 1989. godine, pa je zato odigrana u Dajersvilu, gradiću u kojem je snimljen film, umesto u Čikagu. Naravno, meču je prisustvovao i slavni glumac Kostner, koji je privukao veliku pažnju publike.

Teren se nalazio odmah pored kukuruza, baš kao što je i bilo očekivano, a niko nije ni sanjao da će i sama utakmica biti intant-klasik.

Pred poslednji ining „Jenkiji“ su imali vođstvo 8:7, a tada je šortstop „Belih čarapa“ Tim Anderson udario houm-ran za dva trčanja – lopta je otišla pravo u kukuruze, publika je „eksplodirala“, vatrometi su lansirani, a Čikago je pobedio 9:8.

Nije gotovo dok nije sam kraj meča. Da smo pisali scenario, ne bismo ovo mogli da smislimo“, izjavio je Anderson posle meča.

Komentari

Vaš komentar