Hjuston preživeo i smanjio skor u Svetskoj seriji

Podeli:
Michael Zarrilli/Getty Images

Atlanta Brejvsi su propustili prvu meč loptu za osvajanje Svetske serije u bejzbolu. U petom meču na svom terenu poraženi su od Hjuston Astrosa 9:5. Ukupan skor u seriji je sada 3:2 za tim iz Džordžije.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog. Domaćini su sjajno. Posle prvog ininga stekli su ogromnu prednost od 4:0. Preko 43. 122 gledaoca na stadionu Truist Park su počeli da se spremaju za slavlje.

povezane vesti

Međutim, Teskašani nisu hteli tako lako da se predaju. U drugom iningu osvajaju dva poena i smanjuju na 4:2. I treći dobijaju rezultatom 2:1 i skor je u tom trenutku bio 5:4 za Atlantu.

Odluka je praktično pala u petom iningu. Hjuston osvaja tri poena zahvaljujući bacačima Urkvidiju, Matonu, Staneku i Grejvmanu i stižu do vođstva od 7:5. Do kraja meča Astrosi osvajaju po jedan poen u sedmom i osmom iningu i rutinski privode meč kraju.

Šesta utakmica igra se u noći između utorka i srede u Hjustonu, a na istom mestu odigraće se i eventualni sedmi meč. Šampion je ekipa koja prva dođe do četiri pobede.

Atlatna je poslednji put Svetsku seriju osvojila davne 1995. godine, dok je Hjuston prvi i jedini put bio prvak 2017. godine.

Komentari

Vaš komentar