Blu Džejsi preživeli, serija se nastavlja

Vesti ekipni sportovi 19. okt 20165:46 > 5:48
Podeli:
Elsa, Getty Images

Toronto Blu Džejsi ostali su u životu i produžili finalnu seriju Američke lige. U meču broj četiri kanadski tim je konačno pobedio Klivlend Indijanse rezultatom 5:1 i smanjio na 3-1 u seriji.

Nervozni početak domaćina bio je očekivan, pošto su izgubili i treći meč, prvi posle preseljenja serije severno od jezera. Stvari su počele da se razvijaju u trećem iningu, kada je gostujući tim imao Tajlera Nakvina na trećoj bazi, ali je ovaj samo mogao da gleda kako dva njegova igrača ispadaju. Odmah zatim Džoš Donaldson je pogodio solo houm ran za domaćina, ispostaviće se jedini na meču. Bilo je to prvo vođstvo Džejsa u celoj seriji i prvi houm ran koji je u plej ofu dozvolio Kori Klaber.

U naredne dve izmene oba tima zabeležila su po poen, a Aron Sančes je pobednički bacač posle samo dva dozvoljena hita u šest ininga.

Prelomila je sedma izmena, kada je rezervni bacač Brajan Šo napravio grešku i omogućio rivalu da napuni baze. Edvin Enkarnasion je došao na red i udario singl, njegov hitac udaren po sredini omogućio je dvojici saigrača da optrče krug i podignu rezultat na 4:1.

Novu priliku da završi finale AL i obezbedi ulazak u Svetsku seriju prvi put od 1997. Klivlend će imati u sredu uveče. Ako ponovo izgube, serija se seli nazad u Ohajo.