MLB: Dodžersi se osvetili Brejvsima, serija Rojalsa

Vesti ekipni sportovi 24. jul 20175:37 > 5:59
Lisa Blumenfeld/Getty Images

U noći između nedelje i ponedeljka u MLB šampionatu je igrano 15 mečeva, a pobede su ostvarili šampioni Čikago Kabsi, vodeći u Nacionalnoj ligi LA Dodžersi, a niz bez poraza su nastavili Kanzas Siti Rojalsi.

 Dodžersi su igrali četvrti meč protiv Atlanta Brejsa u četiri dana i izjednačili su u mini-seriji na 2:2. Oni su tim iz Atlante savladali sa 5:4, i to posle dodatnog ininga. LA Dodžersima je to bila 68. pobeda u najkvalitetnijem bejzbol šampionatu po čemu su i dalje vodeći u ligi. 

Prvoplasirana ekipa Američke lige Hjuston Astros je na gostovanju Baltimor Oriolsima poražena sa 9:7, dok bolje nije prošao ni njen prvi pratilac tim Boston Red Soksa, koji je izgubio u Anahajmu od LA Ejndželsa sa 3:2. 

Kanzas Siti Rojalsi su pobedili Čikago Vajt Sokse sa 5:4, ali je za njih važniji podatak da su u sjajnoj formi i da nisu poraženi na poslednjih pet mečeva. Rojalsi sada imaju 50 pobeda i nalaze se na petoj poziciji u Američkoj ligi. Nasuprot njima Vajt Soksi su u „crnoj“ seriji sa devet izgubljenih mečeva zaredom. 

U poslednjem meču dana osvajači Svetske serije Čikago Kabsi su nadigrali Sent Luis Kardinalse sa 5:3, dok su prošlogodišnji vicešampioni Klivlend Indijansi bili ubedljivi protiv Toronto Blu Džejsa na svom terenu reuzultatom 8:1.

Ostali rezultati: Sinsinati Reds – Majami Marlins 6:3, Njujork Mets – Oukland Atletiks 2:3, Tampa Bej Rejs – Teksas Rendžers 5:6, Filadelfija Filis – Milvoki Bruers 6:3, Minesota Tvins – Detroit Tajgers 6:9, Kolorado Rokis — Pitsburg Pajrats 13:3, San Francisko Džajants – San Dijego Padres 2:5, Arizona Dajmondbeks – Vašington Nešnels 2:6, Sijetl Mariners – Njujork Jenkis 4:6.