"Nisu pogrešile sudije, pogrešna su pravila"

Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Menadžer Čikago Kabsa Džo Medon kritikovao je pravila MLB lige posle poraza svog tima na startu finalne serije Nacionalne lige od LA Dodžersa.

Dodžersi su pred svojom publikom pobedili 5:2, a sporan je bio poslednji poen na utakmici, u sedmom iningu.

Čarli Klaberson trčao je ka kućnoj bazi, dok je hvatač Kabsa Vilson Kontreras pokušavao da uhvati loptu koju mu je saigrač poslao. Kontreras je levom nogom sprečio protivnika da dotakne bazu, iako do tog trenutka nije imao loptu pod kontrolom.

Na terenu sudija je označio da je Klaberson izbačen, ali je posle pregledanja snimka video komisija presudila da je Kontreras prekršio pravilo i poen je dodeljen Dodžersima.

 „Ovo je bio sjajan bejzbol potez. Švorber je odradio odličan posao, Kontreras se odlično snašao. Ne shvatite me pogrešno, ne žalim se na odluku sudija, oni su odradili sve što im pravila nalažu i slušali su šta im je preneto iz video centra u Njujorku. Hoću da kažem da je to pravilo pogrešno“, rekao je Medon, koji je posle promenjene odluke dugo i žučno protestovao i zaradio isključenje.

Rekao sam to i kada je doneto. Imali smo divnu defanzivnu akciju, izvanredno bacanje, dobro hvatanje. I šta smo dobili? Primljeni poen“, zaključio je on.

Sličnu priču čuli smo i od menadžera Dodžersa Dejva Robertsa.

Bila je to lepa akcija. Međutim, kada pogledate pravila, vidite da taj potez nije dozvoljen“.     

Drugi meč NLCS igra se u nedelju, ponovo u Los Anđelesu.