Jednoj je 12, drugoj 14, a već su u eliti

Podeli:
Facebook

Šahovski klub Banovci Dunav proteklog vikenda u Novom Sadu ostvario je istorijski uspeh i prvi put od osnivanja imaće ekipu u elitnoj ligi Srbije.

Ženski tim u sastavu Jasna i Ana Šakotić i Jelena i Marija Stanković osvojio je prvo mesto na ekipnom prvenstvu Vojvodine, a uspeh je utoliko veći ako se zna da najmlađe takmičarke ovog kluba još pohađaju osnovnu školu.

Ana ima 14 godina, Marija dve manje i upravo su one iznele najveći teren na putu do plasmana u Prvu ligu. Veliku pomoć imale su od iskusnijeg tandema ekipe Banovci Dunav, svojih majki Ane i Jelene.

Želja nam je da ovaj san traje što duže. Ove devojčice, Ana i Marija sa Jasnom i Jelenom to svakako zaslužuju. Kada se slegnu emocije, praviće se planovi za elitu. Vremena za slavlje i nema previše, ali će se ono svakako upriličiti„, rekao je predsednik kluba Miodrag Stanković.

Facebook

Ekipa Banovci Dunava je do elitnog ranga stigla bez poraza. Na startu takmičenja savladan je tim Dnevnika sa 2,5:0,5, u drugom kolu prvi favorit Kraljica iz Petrovaradina sa 2:1, u trećem Senta sa 2,5:0,5, a identičnim trijumfom protiv Omladinca kolo pre kraja obezbeđeno je prvo mesto.

U poslednjem meču šampionski tim je remizirao sa ekipom Dama.

Drugo mesto pripalo je Dnevniku, a treće Senti.