Tim Tibou ponovo na pripremama Metsa

Podeli:
Sam Greenwood/Getty Images

Nekadašnji kvoterbek Denver Bronkosa Tim Tibou dobio je ponovo poziv bejzbol kluba Njujork Mets da im se pridruži tokom prolećnih treninga.

Nekadašnji osvajač cenjenog Hajsman trofeja za najbolje koledž igrače američkog fudbala i startni kvoterbek Bronkosa tako će započeti drugu godinu u profesionalnom bejzbolu.

Prošle godine on je igrao na poziciji autfildera za Kolambiju u Ligi južnog Atlantika i Port Sent Lusi u Ligi Floride, zabeleživši osam houm ranova, 52 RBI, uz 126 strajkauta u 126 utakmica.

On je i prošlog proleća bio deo prolećnog treninga Metsa, kada je u devet utakmica imao 4 udarca (sve singlovi) uz jednu šetnju do baze.

Ove godine on je jedan od devet igrača koji su u petak dobili pozive ekipe iz Kvinsa. Uz njega pozvani su Piter Alonso (prva baza), hvatač Patrik Mazejka, aufilder Kevin Kačmarski, infilder Dejvid Tompson i pičeri Pi Džej Konlon, Dru Smit, Kori Tejlor i Adonis Useta.


Metsi prolećni trening otvaraju 23. februara, utakmicom sa Atlanta Brejvsima, a poslednju, 31. utakmicu igrače sa Florida Marlinsima, 25. marta. Četiri dana kasnije počinju sezonu utakmicom sa SentLuis Kardinalsima.

Tibou je posle sjajne koledž karijere u američkom fudbalu, tokom koje je Floridu dvaput vodio do nacionalne titule, ostvario zapažene rezultate u dve sezone sa Denverom. Preuzevši ekipu sa jednom pobedom u pet mečeva, on je ne samo doveo bronkose do plej ofa, već im je tamo doneo i prvu pobedu u šest sezona, ali posle nje više nikad nije startovao.

Usledili su boravak u Njujork Džetsima i kampovi Nju Inglanda i Filadelfije. Posle prekida saradnje sa Iglsima, Tibou je rešio da se prebaci na bejzbol.