MLB: Lindor zasijao na povratku u Portoriko

Podeli:
Ricardo Arduengo/Getty Images

Protekle noći odigrano je 16 utakmica u MLB, a u centru pažnje našao se duel odigran u Portoriku u kojem su Klivlend Indijansi slavili protiv Minesota Tvinsa rezultatom 6:1.

Jedan od junaka tog trijumfa bio je Portorikanac Francisko Migel Lindor, koji je imao dva houm rana, pošto je u igru ušao u petom iningu. Publika je s oduševljenjem ispratila njegovu igru, pa je sa terena ispraćen ovacijama.

Ovde sam odrastao. Ovo su moji ljudi, osećaj je neverovatno poseban“, rekao je Lindor posle utakmice.

Lindor je svojim prvim houm ranom doneo Indijansima vođstvo 2:0, a oni se potom nisu osvrtali. Na taj način su došli do devete pobede ove sezone, uz koje imaju i šest poraza i nalaze se na čelu Centralne konferencije ‘Istoka’. Tvinsi su na poziciji iza sa skorom 7/5.

U ostalim utakmicama viđeni su zanimljivi rezultati. Toronto Blu Džejzi i Kanzas Siti Rojalsi su se dva puta našli na terenu, a oba puta su slavili Kanađani, prvo 11:3, a potom 5:4. Majami Merlinsi su sa 9:1 pobedili Njujork Jenkise, Detroit Tajgersi su bili bolji od Baltimor Oriolsa 4:2, dok su Kolorado Rokizi pobedili Pitsburg Pajratse 2:0.

Vašington Nešnalsi su slavili protiv Njujork Metsa 5:2, Teksas Rejndžersi su savladali Tampa Bej Rejse 7:2, dok su Filadelfija Filisi bili sigurni protiv Atlanta Brejvsa 5:1. Milvoki Bruersi su pobedili Sinsinati Redse 2:0, Sent Luis Kardinalsi su savladali Čikago Kabse 5:3, a Arizona Dajmondbeksi San Francisko Džajantse 1:0. Ouklend Atletiksi su bili ubedljivi protiv Čikago Vajtsoksa 10:2, isto kao i Boston Red Soksi protiv Los Anđeles Ejndželsa, dok su Los Anđeles Dodžersi u dodatnom iningu bili bolji od San Dijego Padresa.