MLB: Završena drama, poznate pozicije u plej-ofu

Podeli:
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

U ponedeljak su u MLB šampionatu odigrana dva dodatna meča, posle kojih je poznat tačan raspored ekipa u plej-ofu najkvalitetnije bejzbol lige na svetu.

Drama je viđena u Nacionalnoj ligi, gde su posle 162 utakmice u regularnom delu sezone poravnate bile ekipe Čikago Kabsa i Milvoki Bruersa, sa skorom 95-67, kao i timovi Los Anđeles Dodžersa i Kolorado Rokisa, koje su obe imale po 91 pobedu i 71 poraz.

Ovi timovi su tako zakazali dodatni, 163. meč u sezoni, a slavili su Milvoki Bruersi i LA Dodžersi, koji će u plej-ofu igrati od Divizijske serije Nacionalne lige.

Bruersi su na gostujućem terenu Čikago Kabsa, pobednika Svetske serije od pre dve godine, slavili sa 3:1, a ključne poene (dva) su ostvarili u osmom iningu.

Kabsi su porazom poslati u vajld-kard rundu, gde će igrati protiv Kolorado Rokisa, koji su na „Dodžer“ stadionu u Los Anđelesu izgubili sa 5:2.

Tako će u vajld-kard plej-of rundi NL igrati Kabsi i Rokisi u utorak na sredu 2:00 po srednjeevropskom vremenu, a bolji će potom na megdan Milvoki Bruersima u Divizijskoj seriji.

Drugi par Divizijske serije NL čine Dodžersi i Atlanta Brejvsi. 

U Američkoj ligi nije bilo potrebno da se igraju dodatni mečevi, pa se raspored već znao. Vajld-kard meč igraju Njujork Jenkisi i Oukland Atletiks, a pobednik će potom na Boston Red Sokse.

Drugi par Divizijske serije AL čine aktuelni šampioni Hjuston Astrosi i Klivlend Indijansi.

Svetska serija počinje 23. oktobra, a u slučaju da se ponovo igra svih sedam utakmica, prvaka ćemo saznati 31. oktobra.