Za istoriju američkog sporta – Mačadu 300 miliona

Vesti ekipni sportovi 20. feb. 201917:38 > 18:07
Podeli:
Ezra Shaw, Getty Images Sport

Američki bejzbol igrač Meni Mačado potpisaće ugovor vredan 300 miliona dolara sa San Dijego Padresima čime će postaviti novi rekord kada je u pitanju zarada za jednog slobodnog agenta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mačado, koji je trenutno bez kluba, potpisaće sa San Dijego Padresima desetogodišnji ugovor vredan 300 miliona zelenih novčanica, što je svojevrstan rekord za slobodnog agenta u američkom profesionalnom sportu. 

26-godišnji Mačado je igrač treće baze u MLB, a do sada je bio deo franšiza Baltimor Oriolsa (2012-2018) i LA Dodžersa (2018). Četiri puta je učestovao na Ol-staru MLB šampionata, a dva puta je osvojio Zlatnu rukavicu za Treću bazu 2013. i 2015. godine. 

Ugovor Mačada i Padresa, koji će biti i zvanično saopšten u četvrtak ili petak, uključuje opt-aut opciju posle pete sezone ugovora, kao i ograničenu klauzulu o zabrani trejda. 

San Dijego Padresi očekuju da sa velikim pojačanjem dođu do plej-ofa posle čak 12 uzastopnih sezona, kao i do Svetske serije koju nisu nikada osvojili. Franšiza iz Kalifornije je prošle sezone bila na 28. mestu u MLB šampionatu, uz 3,8 rana u proseku po meču.

Ugovor Menija Mačada je drugi ukupno gledano u istoriji MLB, dok je i dalje neprikosnoven Đankarlo Stenton, koji je 2014. godine potpisao desetogodišnji ugovor sa Majami Marlinsima za 325 miliona dolara. 

 .