MLB: Lideri Američke lige sigurni, ludilo u Mineapolisu

Podeli:
Mitchell Layton/Getty Images

U noći između utorka i srede u MLB ligi pobede su slavili Njujork Jenkisi, Njujork Metsi, Minesota, Toronto, Hjuston, Oukland, Klivlend, Sijetl, San Francisko, Milvoki, Filadelfija, Vašington i Sinsinati.

Njujork Jenkisi su savladali Los Anđeles Ejndželse 8:0, a Jenkiji su meč prelomili u četvrtom iningu kada su napravili šest poena. Ubedljivi su bili i Sijetl Merinersi protiv Pitsburga 6:0, Klivlend protiv Detroita 7:2, a Njujork Metsi protiv Kolorada 6:1.

Toronto je bio bolji od Baltimora 8:5, a u poslednji ining tog meča se ušlo rezultatom 4:4. U poslednjem je Toronto napravio rezultat 4:1 i slavio.

San Francisko je slavio protiv Bostona 7:6, a bio je to meč pun preokreta. Džajantsi su najpre vodili 5:1, da bi se posle četvrtog ininga Boston vratio do 5:5. Odlučivao je ekstra ining u kom je San Francisko slavio 2:1. Filadelfija je dobila Atlantu 5:4, a svih pet poena Filisi su napravili u četvrtom iningu.

Milvoki je savladao rezultatom 3:1 San Dijego Padrese. U duelu Minesote i Čikago Vajt Soksa takođe je odlučivao ekstra ining. Minesota je najpre vodila 5:0 posle tri ininga, da bi u naredna tri gosti izjednačili. U ekstra iningu je Minesota slavila 4:3.

Vašington je savladao Sent Luis na gostovanu 6:2, Sinsinati Čikago Kabse 4:2, a Oukland je bio bolji od Kanzas Sitija 2:1.