MLB: Dodžersi overili prednost domaćeg terena

Podeli:
Victor Decolongon/Getty Images

Pobedom nad San Dijegom 6:3 Los Anđeles Dodžersi su overili prvo mesto u Nacionalnoj ligi MLB. Pobede u noći između utorka i srede su ostvarili i Milvoki, Minesota, Pitsburg, Baltimor, Klivlend, Hjuston, Los Anđeles Ejndželsi, Kanzas Siti, Boston, Tampa Bej, Njujork Metsi i Vašington.

Milvoki je slavio na gostovanju Sinsinati Redsima 4:2. Domaći su došli do jedina dva poena u prvom iningu, da bi Bruersi zatim preokrenuli rezultat. Minesota je istim rezultatom savldala Detroit Tajgerse, a Tvinsi su sve poene napravili u sedmom iningu.

Pitsburg je deklasirao Kabse 9:2, Baltimor ekipu Toronta 11:3, Klivlend je bio bolji od Vajt Soksa 11:0, a Hjuston od Sijetl Merinersa 3:0.

Los Anđeles Ejndželsi su bili bolji od Ouklanda 3:2. Atletiksi su svoje poene napravili u četvrtom iningu, a Ejndželsi su odgovorili sa svoja tri poena u narednom. Rojalsi su slavili protiv Atlanta Brejvsa 9:6, a Kanzas Siti je vodio 9:3 pred poslednja dva ininga. Uzbudljivo je bilo u duelu Bostona i Teksasa. Red Soksi su slavili 12:10, a posle šest ininga su vodili 12:7.

Jenkisi su poraženi 2:1 od Tampa Bej Rejsa posle ekstra ininga, dok su Metsi u ekstra iningu savladali Majami Marlinse 5:4.

Vašington Nešnalsi su dobili Filise 6:5 uz čak četiri poena u šestom iningu. Dodžersi su bili bolji od San Dijega. Ekipa iz Los Anđelesa je tako obezbedila prednost domaćeg terena, a Vašington je sebi overio mesto u post sezoni.