LA traži od MLB: Pripišite titule Dodžersima

Podeli:
Kevork Djansezian/Getty Images

Gradsko veće Los Anđelesa jednoglasno je usvojilo rezoluciju u kojoj se od MLB traži da oduzme titule u Svetskoj seriji od Hjuston Astrosa i Boston Red Soksa i dodeli ih Los Anđeles Dodžersima.

Astrosi su 2017. osvojili svoju jedinu titulu u najjačoj bejzbol ligi na svetu, a Red Soksi su ih nasledili na tronu. Oba tima su do trofeja stigli pobedama nad Dodžersima.

Povezano

Međutim, istraga MLB je nedavno pokazala da su Astrosi varanjem stigli do titule, a za isto se optužuje i tim iz Bostona, ali ta istraga još nije okončana.

Teksašani su tokom šampionske sezone snimali signale protivničkih ekipa da bi ustanovili koji tip bacanja sledi, a potom su to javljali igračima na terenu. Astrosi će zbog te špijunske afere morati da plate pet miliona dolara, što je najveća suma predviđena za kazne u pravilniku, a takođe će ostati bez pikova u prvoj i drugoj rundi drafta ove i sledeće godine.

Zbog njihovog udela u skandalu suspendovani su generalni menadžer Hjuston Astronsa Džef Lanau i menadžer Ej Džej Hinč, kojima su uručeni otkazi. Otpušten je i trener Red Soksa Aleks Kora, koji je vodio Astrose u šampionskoj sezoni, a iako se on pominje u objašnjenju odluke o kazni Astrosima, njemu još nije izrečena kazna jer istraga o Red Soksima nije završena.